Melek Şeften Yüreklere Dokunan Başarı Hikayesi..

Melek Şeften Yüreklere Dokunan Başarı Hikayesi..

Ben başka şeyler öğreneceğim dedim ve sulu yemekçi, pizzacı, ızgaracı, pideci, balıkçı, dönerci derken artık başarmıştım. Çocuklar büyüdü otellerde..

Melek Şeften Yüreklere Dokunan Başarı Hikayesi...
TAH - Sadi GÜR
 
Ben Trabzon’un Akçaabat ilçesinin yıldızlı köyündenim köy kızıyım 11 yaşında yetim kaldım annem rahmetli oldu.
 
Benim hayat mücadelem o zaman başladı. Yedi yaşında annemler tarlada tütün dikerken onlara yemek yapmaya başladım inek sağmaya her ise koşuyordum okuldan gelince Rahmetli annem sıcak ekmeğin arasına yağ koyup bize verirdi. 
 
Rahmetli dedemin beş yüz altı yüz koyunu vardı...
Çiftlikte büyüdüm biz birazda erkek gibi büyüdük benim erkek kardeşim olmadı en son annem erkek çocuğunu doğururken vefat etti.
 
Anlayacağınız ben at binip silah kullanıp babamla ava giderdim, çocukluğum güzel geçti.
 
Babam bizi erkek gibi yetiştirdi sonra üvey anne geliyor. Ben 15 yaşındayken istemediğim halde evlendirildim. Üç çocuğum oldu 21 yaşına kadar üç çocuk. Ben köydeyken 16 yaşında mevlüt pilavları, sonra düğün pilavları pişirmeye başladım. 
 
Her işi yapıyordum, çocuklarıma bakmak için. Ama yemek pişirmek benim için çok özel bir işti. Benim eski eşimden bana hayır gelmeyeceğini anlayınca iş hayatına atıldım. 
 
Özel sektörlerde eğitim kurumlarında çalıştım. Ayriyeten yemek pişirmeye gidiyordum ekstraya. Beni bu işe başlatan çok değerli Adem Eyüboğlu ustamdır. Ben her şeyi değerli ustamdan öğrendim.
 
Melek Şeften Yüreklere Dokunan Başarı Hikayesi
Gel bizimle çalış deyince bu işe başladım.  Ustam ilk işe girdiğim zaman bana bir gün akşama kadar bulaşık yıkattı sabrımı denemek için. O gün o kadar yoğunduk ki yemek bile yemeye vakit olmadı. Tavalar havada uçuştu. Akşam olunca gel bakayım Laz kızı dedi.
 
Sen yarın soğuk mezeye geçeceksin dedi. etme ustam ben yapamam öğreneyim de öyle geçirirsin beni mezelere dedim. Yok dedi. Yarın herkesi izne çıkarttı ben tek başıma her şeyi yaptım.
 
Sadece ilk işe girdiğim gün her şeyi görmüştüm o kadar. Sabah saat yedide iş başı yaptım saat ona kadar otuz çeşit salata, mezeler, kahvaltılıklar ve mutfak temizliği, personel yemeğini çıkarttım. Ustam omuzuma vurarak bana ben biliyordum sen bu işi yapacaksın dedi. o gün yanına çağırdı iş çıkısı yarın öğlede geliyorsun tavaya geçeceksin dedi. 
 
Ne dediysem olmadı ama azmettim başardım. Adem Eyüboğlu ustamdan Allah razı olsun bana bu meslekte en büyük destek oydu. Ben çok ona dua ederdim ona. Bana derdi ki bu senin kendi başarın, istedin yaptın.  Dedi. Azimliydim. Alakart'çı olarak üç yıldan sonra sıkıldım. 
 
Ben başka şeyler öğreneceğim dedim ve sulu yemekçi, pizzacı, ızgaracı, pideci, balıkçı, dönerci derken artık başarmıştım. Çocuklar büyüdü otellerde restoranlarda çalıştım. Artık daha büyük yerlerde çalışmalıydım, çünkü ben mesleğime aşıktım. Bu işi severek yapıyordum. 
 
Melek Şeften Yüreklere Dokunan Başarı Hikayesi
Bu sayede çok değerli Türk Mutfağı şeflerimle, ustalarımla tanıştım, onlardan çok şey öğrendim. Yurt dışında Türk mutfağını sunmak çok güzel bir meziyet ister.
 
Bu kez teklif geldi. Dubai’den ekip kurup gittik restoranı açtık deklarasyondan, menüsünden, demo çalışmasına kadar titizlikle çalıştık.  Benim eşim daha önce Dubai’ye gitmişti o zamanlar arkadaştık. 
 
Beni de çağırdı gitmedim. Çünkü ben esimden ayrıldım, çocuklarım küçüktü.  Dubai’nin yerlisi  zengin  bir is adamı Kızılay başkanı mister nasir  Türkiye’ye geliyor esimle tanışıyor  o zaman ben bekardım ekip kurup gittik 2015 te gittik darbeden dolayı  geldik.
 
Evimizi aldık, evlendik burada çalışmaya devam ettik. Esim tekrar Dubai’ye gitti. Ben hamileydim gidemedim şimdi bebeğim büyüdü. Eşim Ankara anlaşmalı İngiltere’ye başvurdu. Onunki kabul oldu gitti bende başvurdum. Benimki de kabul oldu biletim alındı ama virüsten dolayı uçuşlar ertelendi bekliyorum. 
 
Allah herkese iyi bir eş, sonrada herkese iyi bir iş nasip etsin. Herkese iyi ramazanlar dilerim ifadesini kullanan melek şefe bizlerde Türk Aşçı Haberleri olarak bu başarı ve azimli çalışma öyküsünden dolayı kutlar başarılarının devamını dileriz…
 
Melek Şeften Yüreklere Dokunan Başarı Hikayesi
Sizde mesleki hikayelerinizi "Haberini Yada Tarifini Paylaş" linkinden bizlere gönderebilirsiniz… Tüm Meslektaşlarımıza ve Aşçılık Camiasına Destekleri İçin Teşekkür Ederiz. Türk Aşçı Haberleri Sizlerle Yaşıyor!
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler