Yumurtalı Yemeklerden Nefis Bir Lezzet

Yumurtalı Yemeklerden Nefis Bir Lezzet "Çılbır"

Evde Çılbır Nasıl Yapılır? Evde Çılbır Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Çılbır Yapmayı Denediniz mi? Çılbır hakkında Şeflerin..

Yumurtalı Yemeklerden Nefis Bir Lezzet "Çılbır"Yumurtalı Yemeklerden Nefis Bir Lezzet "Çılbır"
Evde Çılbır Nasıl Yapılır? Evde Çılbır Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Çılbır Yapmayı Denediniz mi?
 
Tok tutan sahur menülerinden Çılbır hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM" den Özel Evde Çılbır Tarifi…
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz SEÇİM" e teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Yumurtanın en güzel hali afiyet olsun...
Geleneksel Türk Mutfağında Çılbır
Çılbır Kullanılacak Malzemeler
 
*     10 adet yumurta
*     750 gram koyu kıvamlı yoğurt
*     5 diş sarımsak
*     125 gram tereyağı
*     İstenildiği kadar tuz
*     İstenildiği kadar kırmızıbiber
*     kuru nane
*     kekik
 
Geleneksel Türk Mutfağında Çılbır İşlem Basamakları
-Ezilmiş sarımsak ile yoğurdu karıştırın ve bir kenara alın.
-Yumurtaları kaynamaya yakın ısıdaki suya kırarak pişirin.
-Bir tavada tereyağı kızdırın, içine toz kırmızıbiber koyup karıştırın.
-Pişen yumurtaları bir tabağa alın ve hazırlanan yoğurdu üzerine gezdirin. Hazırlanan tereyağlı sosuda üzerine gezdirerek servis edin.
-Arzuya göre üzerine kekik, kuru nane serpilir.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yumurtalı yemekler tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler