Yöresel Lezzetlerimizden Evde

Yöresel Lezzetlerimizden Evde "Homaça" Nasıl Yapılır?

Şölen ve düğün yemeklerinden olan “Homaça” kırmızı et ve soğana özel bir lezzet taşır. Geleneksel Türk mutfağında “Homaça” Anadolu mutfağı..

Yöresel Lezzetlerimizden Evde "Homaça" Nasıl Yapılır?Yöresel Lezzetlerimizden Evde "Homaça" Nasıl Yapılır?
Özellikle Yöresel mutfaklarımızdan Ankara Yöresi ve Ankara mutfağında rastladığımız "Homaça" kendine has nefis lezzeti ile yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Yöresel lezzetlerimizden olan "Homaça" ayni zamanda etli yemeklerimiz içerisinde özel bir yere sahiptir. 
 
Şölen yemekleri ve düğün yemeklerinden olan “Homaça” kırmızı et ve soğan'a özel doğal bir lezzet taşır. Geleneksel Türk mutfağındaHomaça” yemeğine diğer mutfaklarımıza oranla Anadolu mutfağında daha çok sıklıkta rastlanılmaktadır.
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim" e teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Aşçı Haberleri olarak yemek hakkındaki yorumlarımızdan sonra şimdi gelelim şefimizin kaleminden özel yemek tarifine…
 
"Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim"e Özel Homaça Tarifi /Ankara-Çubuk;
Homaça Kullanılacak Malzemeler;
 
*     2 Kg Yağsız Sırt Dana Eti
*     Yeteri Kadar Tuz
*     2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     Sıcak Su
*     Karabiber
*     Kırmızı Pul Biber
*     1 Adet Küçük Soğan
*     Kaynar Su
 
Yöresel Lezzetlerimizden Evde "Homaça" Nasıl Yapılır?Yöresel Lezzetlerimizden Homaça İşlem Basamakları;
-Önce yıkanıp kurulanan etleri tereyağında kızartın ve kevgir üzerine koyarak yağını süzdürün, fazla yağının giderilmesi için üzerinden kaynar su dökün.
-Tekrar tencereye konulan etleri sıcak su, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ilavesiyle tencerenin kapağı kapatılarak ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin suyu eksildikçe kaynar su ilave edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Notlar; 
1- Yöresel Lezzetlerimizden Homaça yemeğini nefis iftar sofralarınızda ve iftar menülerinizde ana yemek olarak'da değerlendirebilirsiniz.
 
2- Genellikle düğünlerde kazanlarda yapılır. Dananın kemikli kısmından da yapılabilir.
 
3- Türk aşçı haberleri olarak sizler için derledigimiz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli Yöresel yemeklerimizden Homaça tarifimizi denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler