En İyi İftar Lezzetlerinden Fırın Ağzı Nasıl Yapılır?

En İyi İftar Lezzetlerinden Fırın Ağzı Nasıl Yapılır?

Fırın ağzı nedir? Evde fırın ağzı nasıl yapılır? Yöresel mutfaklar 'ımızda Fırın ağzı hangi mutfağımıza aittir? Türk mutfağında fırın yemekleri..

En İyi İftar Lezzetlerinden Fırın Ağzı Nasıl Yapılır? 
Fırın ağzı nedir? Evde Fırın ağzı nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızda Fırın ağzı hangi mutfağımıza aittir? Geleneksel Türk mutfağından fırın yemeklerinden olan Fırın ağzı yapmayı evinizde yapmak istermisiniz?
 
Mutfak tarihimizde Fırın ağzı yemeğinin tarihi Kayseri mutfağında Osmanlı dönemine kadar uzanmaktadır. Özellikle Anadolu mutfağında ve doğu illerimizin mutfaklarında İftar sofralarının vazgeçilmezi olan Fırın ağzı ‘nın videolu yemek tarifini Türk aşçı haberleri olarak sizler için derledik.
 
İşte Sizlere En İyi İftar Menülerinden Fırın Ağzı Tarifi...
 
Kayseri Mutfağındaki İyi İftar Menülerinden Fırın Ağzı;
Fırın Ağzı Kullanılan Malzemeler;
 
*     2 Kilo Kuzu Pirzola
*     200 Gr Kuzu But Yağı
*     4 Adet Domates
*     5 Adet Sivri Biber
*     4 Adet Kırmızı Biber
*     2 Baş Sarımsak
 
Fırın Ağzı Terbiyesi İçin;
 
*     1 Çay Bardağı Zeytinyağı
*     6 Yemek Kaşığı Yoğurt
*     1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*     Kekik
*     Karabiber
*     Kırmızı Toz Biber
*     Pul Biber
 
Bir kase içerisinde yoğurt, biber salçası, kekik, karabiber, pul biber ve zeytinyağı karıştırılır. Hazırladığımız harçla etlerimizi Marine edelim ve en 2-3 saat dinlendirelim.
 
Fırın tepsimizin üzerine kuzu butu yağları serpiştirin. Pirzolaları tepsimize sıkı sıkı dizin. 
 
Domatesleri, biberleri dilimleyin. Pirzolaların üzerine domates ve biberleri yerleştirin. Sarımsakları serpiştirin. Tepsinin ağzını folyo yardımıyla kapatıp 200 derecede fırında 1.5 saat pişirelim. Son 10 dk folyoyu açarsanız üzerinin kızarmasını sağlarsınız. Afiyet olsun.
 
En İyi İftar Lezzetlerinden Fırın Ağzı Nasıl Yapılır?
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli En İyi İftar Menülerinden Fırın Ağzı tarifimizi denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler