Yörük Yemeklerinden Evde Topalak Nasıl Yapılır?

Yörük Yemeklerinden Evde Topalak Nasıl Yapılır?

Yöresel köftelerden Evde Topalak nasıl yapılır? Topalak yapmanın püf noktaları nelerdir? Bugüne kadar evde topal yaptınız mı? Muğla mutfağı..

Yörük Yemeklerinden Evde Topalak Nasıl Yapılır?Yöresel köftelerden Evde Topalak nasıl yapılır? Topalak yapmanın püf noktaları nelerdir? Bugüne kadar evde topal yaptınız mı? Muğla mutfağının en ünlü yemeklerinden olan topalak yemeğini evinizde yapmak istermisiniz?
 
İste sizlere Muğla mutfağının yöresel köftelerinden olan topalak yemeğini şef Selma Atabey’in yemek arşivinden orijinal yemek reçetelerini sunuyoruz. 
 
Geleneksel Türk mutfağının ve yöresel mutfaklarımızın tarihi lezzetlerinin gün yüzüne çıkarılarak yeni nesil şeflerimize aktarılmasına vesile olan her şefimizin araştırma ve çalışmaları Türk aşçı haberleri için takdire sayen, saygı duyulması gereken konulardır. 
 
Türk mutfağı şeflerimizden Selma Atabey'e harikulade çalışmaları ve araştırmaları için teşekkür eder kariyerinde başarılar dileriz.
 
"Şeflerimizden Selma Atabey'in Kaleminden" Yörük Yemeklerinden Evde Topalak Nasıl Yapılır?
 
Yörük yemeklerinden biri daha. Herkesin unuttuğu veya hayal meyal çocukluğundan hatırladığı bir tarif. En azından benim tanıştığım, konuştuğum çevrede öyle idi. Bilene çok ender rastladım. 
 
Tarifi Kadriye Öztürk hanımefendiden geçen yıl aldım. Kendisi yapıp bana göndermişti. Bu da unutulanlardan diyerek. İlginçtir et bekliyoruz köftelerinde ama sadece ot ve bulgur. 
 
Birbirini tutması dağılmaması ise maharet. Kendisine çok teşekkür ederek tarifini veriyorum.
 
Yörük Yemeklerinden Evde Topalak Tarifi
Yörük Yemeklerinden Evde Topalak Kullanılan Malzemeler;
 
*     1/2 kg nohut (haşlanmış)
*     1/2 su bardağı zeytinyağı
*     1 kaşık domates bir kaşık biber salçası
*     1 avuç pilavlık bulgur
*     1 tatlı kaşığı kuru nane
*     2 tatlı kaşığı karabiber
*     1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*     1/2 demet maydanoz
*     1 demet sıra otu
*     1 küçük kuru soğan
*     1 yumurta
*     1 su bardağı kadar un
 
Yörük Yemeklerinden Evde Topalak Yapılış Tarifi;
Nohut yemeği yapar gibi suyunu vererek pişirilir. 
Nohutlar pişene kadar köfteleri hazırlanır.
Eller ıslatılarak yoğruluyor. Direk su ilave edilmiyor. 
 
Yumuşak ve yapışkan bir hamur elde ediliyor ve yuvarlanarak unlanmış tepsiye alınıyor.
Nohutlar pişince köfteler ilave ediliyor. 
Köfteler de pişince tuzu ayarlanıp ocaktan alınıyor. 
Yenirken kızıl ekşi (turunç) sıkılarak tüketiliyor.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Selma Atabey'in yemek arşivinden Yöresel yemeklerden iftar menülerinde 'de kullanabileceğiniz ve sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli Muğla yemeklerinden Evde Topalak tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler