Alabaşın Faydaları Nelerdir?

Alabaşın Faydaları Nelerdir?

Kansere karşı koruyucudur; güçlü bir antioksidan kaynağı olan alabaş özellikle akciğer ve kalın bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır. Kilo vermeye yardımcı; oldukça..

Alabaş Nedir?Alabaşın Faydaları Nelerdir?
Kansere karşı koruyucudur; güçlü bir antioksidan kaynağı olan alabaş özellikle akciğer ve kalın bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır.
Kilo vermeye yardımcı; oldukça düşük kalori değerleri ve lifli yapısı ile kilo vermeye yardımcı oluyor.
Katarakt ve felç; oluşumunu büyük ölçüde engelliyor.
Kalp ve sinir hastalılarına iyi geliyor.
 
Hipertansiyona iyi gelir; vücuttaki iyotu emen alabaş, aynı zamanda potasyum sayesinde yüksek tansiyonu dengelemek açısından birebirdir.
Astım ve bronşite iyi geliyor; nefes açıcı özelliği ile nefes darlığına ve astıma iyi gelirken aynı zamanda suyu da öksürük için oldukça faydalıdır.
Kansızlığa çözüm; yüksek demir kaynağı olan alabaş aynı zamanda kansızlığı da gideriyor.
 
Böbrek taşlarına çözüm; böbrek ve safra kesesi taşlarının düşürülmesine yardımcı oluyor.
Süt yapıyor; emziren annelerin sütlerini artırma özelliğine sahip.
Bağışıklığı kuvvetlendirir; bakır, çinko ve selenyum içeriği ile hastalıklara karşı vücuda kalkan olur.
Zeka kuvvetlendirici; içeriğinde bulunan selenyem sayesinde çocuklarda zeka gelişimine olumlu katkıda bulunur.
Romatizma; romatizma kaynaklı ağrıları hafifletmeye yardımcı olur.
 
Alabaş nasıl tüketilir?
Kereviz gibi sebzesi lahana ya da karnabahar gibi sapları ve yaprakları olan alabaş otu çiğ ya da pişmiş olarak arzuya göre tüketilebilir. Salatalara, çorbalara, sulu yemeklere vb. ilave edilerek yenebilen alabaşın yaprak kısımlarından sarma dahi yapılabilmektedir.
 
Haftada birden fazla tüketirseniz...
Alabaş otu sağlıklı olduğu kadar tüketilmesine de dikkat edilmesi gereken bir bitkidir. alabaş otu yapısı gereği vücuttaki iyotu emer ve kişinin iyot ihtiyacı baş gösterir. Bu nedenle alabaş tüketenlerin, özellikle tiroid problemi olanların, iyotlu tuz kullanmaları ve her ihtimale karşı da alabaşı haftada iki kereden fazla tüketmemeleri önerilir. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler