• Göleviz Yemeği Nasıl Yapılır?

    Göleviz Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Göleviz Yemeği Nasıl Yapılır?

    Göleviz Yemeği Nasıl Yapılır?


Göleviz Yemeği Nasıl Yapılır?

Gölevez’in diğer isimleri neler -dir? Yöresel yemeklerimizden olan Göleviz yemeğinde hangi malzemeler kullanılır? Evinizde göleviz yemeği yapmayı denemek istermisiniz?

Göleviz Yemeği Nasıl Yapılır?
Gölevez’in diğer isimleri nelerdir? Yöresel yemeklerimizden olan Göleviz yemeğinde hangi malzemeler kullanılır? Evinizde göleviz yemeği yapmayı denemek istermisiniz? 
 
En iyi sebze yemeklerinden Göleviz hangi mutfaklarımızda kullanılmaktadır? Göleviz nerelerde kullanılır? Tüm bu sorularınızın cevabı Dr. Öğr. Üyesi Şef Yılmaz Seçim kaleminden kendi yorumu ile bu haberimizde…
 
Göleviz Yemeği Nasıl Yapılır?
Akdeniz bölgesinde özellikle Mersin ve Antalya gibi illerde yaygın olarak kullanılan "Gölevez" ülkemizde "Kıbrıs Patatesi" ismi ile de bilinmektedir. Dünyada ise Kalokas veya Taro isimleri ile bilinmektedir. İçerisinde bol miktarda potasyum bulunmaktadır. 
 
Gölevezin yumru kısmı haşlanarak veya kızartılarak tüketilmektedir. Ekmek, tatlı ve cips yapımında da dünyada yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. Yaprak kısmı ise çoğunlukla haşlanarak tüketilmektedir. Bugün Mersin ilinde yaygın olarak yapıldığı bilinen bir yemeği sunuyorum. Afiyet olsun.
 
Gölevez/Akdeniz Bölgesi "Dr. Öğr. Üyesi Şef Yılmaz Seçim";
Göleviz Yemeği Nasıl Yapılır?
Gölevez Yemeğinde Kullanılacak Malzemeler;
 
*     4 Adet Orta Boy Gölevez
*     4Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     Bir Yemek Kaşığı Biber Salçası
*     Bir Yemek Kaşığı Domates Salçası
*     Bir Tatlı Kaşığı Toz Biber
*     Yaklaşık 6 Su Bardağı Kaynamış Su
*     Bir Miktar Tuz
*     3-4 Damla Limon Suyu
 
Göleviz Yemeği Nasıl Yapılır?Gölevez Yemeği İşlem Basamakları;
-Gölevezi soyun. Gölevezi büyük küp olacak şekilde doğrayın.(Doğrarken bıçakla gölevezi fazla zedelemeyin. Gölevezi bıçak ile doğrarken pıt pıt sesi gelmesi en ince noktasıdır)
 
-Tencereye sıvı yağı koyup gölevezleri bir miktar sarartın.
-3 dakika sonra biber ve domates salçasını atın.
-Salçalar kavrulduktan sonra toz biberi ekleyin.
-Toz biber, salça ve gölevez biraz birlikte kavrulduktan sonra yarım su bardağı kaynar suyu tencereye ilave edin, gölevezlerin sararmasını sağlayın.
 
-Gölevezleri sarartma işlemini yaptıktan sonra 6-7 bardak kaynamış suyu tencereye ekleyin.
-Pişirme süresi 15-20 dakikadır.
-Ocaktan aldıktan sonra birkaç damla limon suyu koyun.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Mutfak araştırmacısı Dr. Öğr. Üyesi Şef Yılmaz Seçim'in yemek arşivinden Yöresel mutfaklardaki Yöresel zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Gölevez Yemeği" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve takipçilerimiz ile Sosyal ağlarınızda paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler