Turizm Belkide Artık Dijital Turizme Dönecek...

Turizm Belkide Artık Dijital Turizme Dönecek...

Turizm coğrafyası, sürdürülebilir turizm, gıda coğrafyası başta olmak üzere akademik çalışmaya imza atan Turizm Fakültesi, Kırsal turizmin...

Turizm Belkide Artık Dijital Turizme Dönecek...
 
Eskişehir Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Güliz Ünal moderasyonunda Master şef Deniz Orhun ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Semra Günay Aktaş tarafından kırsal turizmde yöresel ürünler değerlendirildi.
 
"İklim değişikliğinin kırsal turizme etkisi değerlendirilmeli"
 
Turizm coğrafyası, sürdürülebilir turizm, gıda coğrafyası başta olmak üzere birçok kitap ve akademik çalışmaya imza atan Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Semra Günay Aktaş, İklim değişikliği üzerine yapılmış birçok çalışma bulunduğuna dikkat çekti.
 
Kırsal turizmin önemini vurgulayan Günay Aktaş şunları kaydetti:
 
"Küresel turizm hareketinin iklim değişikliğine olumsuz yönde etkileri var. Küreselleşme turizmi arttırdı, hareketliliği arttırdı. Dünyada turizmden geçinenlerin de gelirlerini arttırdı. Ama diğer taraftan iklim değişikliği turizm açısından ciddi risk oluşturuyor. Küresel turizmle ilgili bir dur denilmeli ve kırsal turizm yapılmalı.
 
Böylece gelir doğrudan kırsal halka gelecek ve kırsal hayata sermaye akışının olması refahı artıracak. Kırsal ürünler değer kazanacak.
 
Müşteri aramak zorunda kalmayacaksınız ve müşteri ayağınıza gelecek. Önemli olan her köyün taşıma kapasitesinin belirlenmesi ve rezervasyon sistemiyle misafir ağırlamaları. Böylece hem kalitenin korunmasına hem de civar köylerde de turizm hareketliliğinin başlamasına katkı sağlanacaktır"
 
BEBKA Eskişehir YDO Koordinatörü Güliz Ünal ise "Çok fazla değerimiz ve kaynağımız var, yöresel ürünlerimizi turizm anlamında doğru zamanda duyurmamız gerekiyor" diye konuştu.
 
"Kırsal turizmde yöresel ürünler değerlendirilmeli"
 
Şikago Uluslararası Mutfak Festivalinde "Yılın En İyi Şefi" olarak onurlandırılan, Beyaz Saray'dan Hollywood'a birçok ünlüye yemek yapan Master Şef ve Ziraat Mühendisi Deniz Orhun ise kullanılmayan gıda kaynaklarının değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.
 
Orhun, şunları söyledi: "
Yosun ki biz onlara deniz otu diyoruz, oldukça büyük bir besin kaynağı, fakat kültürümüzde olmadığı için yosunları biz yemiyoruz. Kendi ülkemizde yetişen, denizlerimizde olan bu yosunları dünya piyasasına pazarlayabileceğimizi düşünüyorum.
 
Aynı zamanda kuzugöbeği de köylerimizde ormanlarımızda bulunuyor, fakat bunların hepsinde tesis, eğitim ve toplamayı bilmek şart. Aynı zamanda, hurmanın tuzlu suyla sulanmasına rağmen tadını kaybetmediği de gözlemlenmiştir."
 
Birçok ürün için festival düzenlendiğini ve bu festivallerin zamanında yapılması gerektiğini anlatan Orhun sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Turizm belki de artık dijital turizme dönecek. Pilot köy oluşturup bunu dijital ağda tanıtıyorsunuz, o dönemde mevsimsel pazarladığınız ürünleri yazıyorsunuz, hatta uygulamayı geliştirip sulama zamanını bile görebiliyorsunuz. 
 
Şehirde yaşayan bir insan köy hayatına alışan bir kişiyle bir değil. Bu nedenle sizin belirli miktarda para ödediğiniz bir arazide çiftçi sizin için bir şeyler yapıyor olacak ve uygulama sayesinde neyin ne zaman yapıldığını sizler de görebileceksiniz. Olacak olan aktiviteyi insanlara göstermek önemli."
 
Türk aşçı haberleri gastronomi danışmanlığı ve tasiyeleri hakkında sponsor tavsiye linkleri:

Uluslararası standartlarda en iyi restoran menüleri nasıl yapılır? Şehrin En iyi restoranların örnek menülerini yapabilmek için nelere dikkat edilir?

Uluslararası Standartlara Sahip Otel Yada Restoranlarda Nasıl Menüler Bulunmalıdır? 
Hangi Aktivite & Banquet Menülerini Kullanmalısınız
İyi Bir Restoranda Hangi Seçenekli Menüler Bulunmalıdır?
Restoranımda Düğün Menüleri Olmalımıdır?
Yeni Restoranıma En Uygun Menü Çeşitleri Nelerdir?
Açacağım Yeni Restoranda Menü Planlaması Yapmalımıyım??
Restoranımda Menü Analizi Nasıl Yapılır?

En İyi Menü Yönetimi Nasıl Yapmalımıyım?

Sorularınızın cevabını burada bulamazsınız ama nasıl yapılacağına dair hizmet alabilirsiniz...

Mesela iyi bir restoran menüsü kaç bölümden oluşur?

Vip bir restoran yemek menüsünde hangi işaretlere dikkat edilmelidir

Yemek menüsüne hangi işaretler neye göre konmalıdır

Daha fazlası için ilgili departman ile bağlantıya geçebilirsiniz.

Unutmayınız Her restoran yada otel işletmesinin standartları farklıdır. Farkınız olması içinde bu standartları oluşturarak yada konuya vakıf kişiler tarafından oluşturulmasına vesile olarak farkındalıklarınızı korumalısınız. Aşağıdakilerden birini kopyalayarak uygulamaya koyayım derseniz sizin işletmenizi asla yansıtmadığı gibi sizi girmiş olduğunuz bu yarışta geri bırakır. 

Unutmayınız sizin menünüz size özel olmalı...

Size ve işletmenize özel olanlarıda siz bulmalısınız yada bulunmasına vesile olmalısınız...



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler