En İyi Kabak Yemeklerinden

En İyi Kabak Yemeklerinden "Kabak Ekşileme"...

Muğla mutfak kültüründe üç sebze varki vazgeçilmeyen, bir çok çeşit yemeği yapılan. Bunlar börülce, patlıcan ve kabak. Karakabak, sakız kabağı...

En İyi Kabak Yemeklerinden "Kabak Ekşileme"En İyi Kabak Yemeklerinden "Kabak Ekşileme"...
Şef Selma Atabey
 
Muğla mutfak kültüründe üç sebze varki vazgeçilmeyen, bir çok çeşit yemeği yapılan. Bunlar börülce, patlıcan ve kabak. Çokça üretilir ve çok da sevilerek yenir.
 
Öyleki neredeyse her küçücük bahçede bile kabağı görmek mümkün. Karakabak, sakız kabağı, bal kabağı, yemeklik kabak... Bu gün kabak yemeklerinden ekşileme ile devam edelim istedim.
 
Muğla Yemeklerinden Kabak Ekşileme Tarifi
Muğla Yöresel Kabak Yemeklerinden Kabak Ekşileme İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     4-5 Adet Yemeklik Kabak
*     3-4 Adet Köy Biberi (Etli Biber)
*     1 Bardak Zeytinyağı
*     3-4 Diş Satımsak
*     2 Kaşık Un (Darı Unu Da Olur)
*     1 Limon
*     1 Kaşık Toz Biber
*     1 Kaşık Salça
*     Tuz
 
En İyi Kabak Yemeklerinden "Kabak Ekşileme"...Muğla Yemek Kültüründe Kabak Ekşileme Yapılış Tarifi;
Kabaklar ve biberler ayıklanıp doğrandıktan sonra yarı kızartılır. Tencerenin dibini saracak kadar zeytinyağı içerisinde un kavrulur. Salçası ve toz biberi sıra ile ilave edilerek kavurmaya devam edilir. 
 
Yaklaşık 2-3 bardak kadar suyu verilip kaynayana kadar arada karıştırılır. Kıvamını ayarlarken tarhana çorbası kıvamı ölçü alınabilir. 
 
Sos kaynadığında tuz, kızartılmış kabak ve biberler ilave edilerek sosla sebzelerin tadı birbirine işleyene kadar pişirilir.
 
İndirmeye yakın dövülmüş sarımsak ve limon suyu (isteğe bağlı limon yerine limon tuzu da kullanılabiliyor) ile tatlandırılır. 
 
Ocaktan alınıp ağzı kapalı bir şekilde ılınıncaya kadar bekletilir. Bu hem aromasını güçlendirir. Hemde servis ısısında gelmesini sağlar.
 
En İyi Kabak Yemeklerinden "Kabak Ekşileme"...
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Selma Atabey'in yemek arşivinden Yöresel yemeklerden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Kabak Ekşileme" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler