Neden İşçi Bulunamıyor?

Neden İşçi Bulunamıyor?

Fiziği diksiyonu düzgün olacak. Bilgisayar bilecek. Aşçılık yapacak. Sen manken arıyorsan mankenlik ajanslarına başvur. Çay ve temizliğin liseyle fizikle diksiyonla ne alakası...

Neden İşçi Bulunamıyor?
 
İşçi Bulamıyoruz Diye İlan Veren İşverenlerin Dikkatine....!!!
 
4857 sayılı iş kanununa göre haftalık çalışma süresi 45 saattir. En düşük maaş asgari ücrettir. Sgk girdiği gün saat başlar. Deneme süresinde bile sgk ödenir. Resmi tatillerde bayramlarda çift yevmiye, fazla çalışılan her saat için mesai verilir.
 
Acil Eleman arayanlar İlan veriliyor maaş belli değil telefon numarası yok çalışma saatleri belli değil. Yok çay temizlik için 20 30 yaş lise mezunu olacak. Başı açık olacak.
 
Fiziği diksiyonu düzgün olacak. Bilgisayar bilecek. Aşçılık yapacak. Sen manken arıyorsan mankenlik ajanslarına başvur. Çay ve temizliğin liseyle fizikle diksiyonla ne alakası var? İlk orta okul mezunu başı kapalı yada 40 50 yaş yaşındaki bi ablamız çay verip temizlik yapamıyor mu?
 
Türkiyede %90 uygulanan asgari ücretten düşük maaş ver 10 12 saat çalıştır mesai verme.
Sgk yı deneme süresi diye yatırma. İlk 2 hafta yada 1 ay izinsiz çalıştır. Zamanında maaş verme.
 
İş ilanlarında bazı firmaların sürekli ilanı var, İş arayanlarında ilanı var. Acaba neden işçi bulamıyorum diye bir düşünmüyor mu bu işverenler
 
İşverenler işçi arıyorsanız önce işçinin hakkını vermeyi bi deneyin. İnsanlar işe mutsuz moral motivasyonu bozuk geliyor. Sırf zorunlu olduğu için isteksiz çalışıyor. İş isterken avrupa amerika standartlarında iş isteyin, maaş ve sosyal haklara gelince afrika standartları uyulayın. 
 
Krizi bahane edip 3 kişilik işi 1 kişiye bindir. En büyük hırsızlık emek hırsızlığıdır. Etme bulma dünyası işçinin alın terinin bir damlası bile kimsenin yanına kar kalmaz.
 
Hazreti Muhammed: “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.”
Resûlullah’ın: “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.” buyurduğunu biliyormuydunuz? İslam Dininde İşçinin Alın terine SAYGI biraz da değer...
 
-(Alıntı)


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler