Dalankita “Datça Mutfağı”

Dalankita “Datça Mutfağı”

Misafiriniz mi geldi? Hafta sonu kahvaltısı mı yapacaksınız ailece? Çayın yanına bir küçük kaçamak mı yoksa? Bahane çok olur güzel yemekler için. En azından bende öyle...

Dalankita “Datça Mutfağı”
Şef Selma Atabey‎ 
 
Misafiriniz mi geldi? Hafta sonu kahvaltısı mı yapacaksınız ailece? Çayın yanına bir küçük kaçamak mı yoksa? Bahane çok olur güzel yemekler için. En azından bende öyle. 
 
Dalankita “Datça Mutfağı”Dalankita 10 dakika da hazır olabilecek, çok pratik ve çok lezzetli bir atıştırmalık, kahvaltılık. 
 
Datça'lıların dalankita dediği bu hamur işi biraz akıtma gibi, biraz pişi sanki. 
 
Nasıl mı? 
Cıvık, kek hamurundan biraz koyuca kıvamda oluyor hamurumuz. Kızgın yağa kaşıkla dökülerek kızartılıyor. Ondan yarı akıtma, yarı pişi. 
 
Datçalılar bu hamur işini kahvaltıda, yanına Datça'nın tazecik, aromatik otlarından da çıkartarak veya peynir ile tercih ediyorlar. Yada üzerine pudra şekeri veya bal dökerek de yeniyor. İster tatlı, ister tuzlu yani. 
 
En İyi Kahvaltıların Vazgeçilmezi Olan Gelelim Dalankita “Datça Mutfağı” Hazırlığına;
 
Datça Mutfağından Dalankita Nasıl Yapılır?
En İyi Hamur İşi Tariflerinden Dalankita İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1,5 Su Bardağı Su
*     2 Su Bardağı Un
*     1 Yumurta
*     1 Tutam Tuz
*     Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
 
Dalankita “Datça Mutfağı”En İyi Yöresel Kızartmalarımızdan Dalankita Yapılış Tarifi;
Un, su, yumurta ve tuz birlikte iyice çırpılır. Eğer tatlı yenecekse tuz sadece parmak ucuyla bir fiske atılır. Tuzlu tercih edilecekse biraz daha fazla kullanılabilir. Hamur koyu kıvamlı ama topaksız olması lazım. 
 
Bu nedenle çok iyi çırpılması gerekir. Tavaya yağı alıp ısınınca kaşık ile kızdırılmış sıvı yağa hamur dökülür ve kızartılır. Bir tarafı yarı piştiğinde diğer tarafı çevrilerek şişmesi sağlanmış olur. 
 
Gerekirse son olarak ilk kızartılan tarafı tekrar kızartılabilir. Arzuya göre üzerine pudra şekeri dökülerek, peynirle, balla, kahvaltı yanına, çay ile, taze sıkılmış meyve suları ile ya da ayran ile yenir.
 
Evinizin bereketi, elinizin lezzeti eksilmesin. Sağlıkla kalın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler