Yoğurtlu Semizotu Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Semizotu Nasıl Yapılır? "Şef Umut Karakuş"

En iyi semizotu yemeklerinden yumurtalı semizotu, semizotu kavurması, semizotu Yoğurt 'laması ve en iyi hamur işi tariflerinden semizotu...

Yoğurtlu Semizotu Nasıl Yapılır?
 
Mevsiminde semizotundan harika lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. İste şimdi tam semizotu yemekleri zamanı ve mevsimi. Geleneksel Türk mutfağı ve Anadolu mutfağında semizotu yemekleri saymakla bitmez. 
 
En iyi semizotu yemeklerinden yumurtalı semizotu, semizotu kavurması, semizotu Yoğurtlaması ve en iyi hamur işi tariflerinden semizotu böreğini sayabiliriz.
 
En meşhur semizotu yemeklerinden ve en iyi iştah açıcılardan yoğurtlu semizotu tarifini Türk mutfağı şeflerimizden Umut Karakuş’un yemek arşivinde bulduk. Türk Aşçı Haberleri Olarak En iyi lezzetlerden yoğurtlu semizotu tarifini Şef Umut Karakuş'un kaleminden mutfaklarınıza getirdik… eee ne duruyoruz haydi mutfağa…
 
İşte Şef Umut Karakuş’un Nefis Yoğurtlu Semizotu  Tarifi;
En İyi Yoğurtlu Yemeklerden Yoğurtlu Semizotu Nasıl Yapılır?
En Eski Lezzetlerden Yoğurtlu Semizotu İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     1 Demet Semizotu (Yıkanmış Ayıklanmış)
*     1 Diş Sarımsak
*     2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
*     1 Su Bardağı Yoğurt
*     2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     Yarım Limon
*     6 Adet Ceviz
*     Yarım Bağ Dereotu
*     Yenilebilir Çiçek (İsteğe Bağlı)
 
Modern Türk Mutfağında Yoğurtlu Semizotu Yapılış Tarifi;
 
Yoğurtlu Semizotu Nasıl Yapılır? "Şef Umut Karakuş"
Semizotunu ayıklayın ve sert sap kısımlarını ince ince doğrayın. Yarım limonun bir kısmını üzerine sıkın ve 30 dakika kadar dinlendirin.
 
İki yemek kaşığı süzme yoğurdu bir kenara ayırın. Ardından kalan yoğurtları karıştırıp sarımsak, tuz ve zeytinyağının bir kısmını ekleyin. Bu karışıma doğranmış semizotu saplarının hepsini ve yaprakların yarısını katıp karıştırın ve cevizleri de iyice kırarak ekleyin.
 
Son olarak ince kıyılmış dereotunun da bir kısmını ayırarak kalanı üstüne koyup harcınızı bitirin. Yoğurtlu semizotunuzu 15 dakika dolaba alıp dinlendirin ve sertleşmesini sağlayın.
 
İki yemek kaşığı süzme yoğurdu bir fırın tepsisine palet yardımıyla ince ince sürün. 120 derecede ısınmış fırına verip kurutun (Yaklaşık 30 dakika).
 
Kurumuş yoğurtları bir mikser yardımıyla toz haline getirin. Kalan semizotunu biraz zeytinyağı, tuz, dereotu ve limon suyuyla karıştırıp bir salata oluşturun.
 
Evdeki yuvarlak bir kalıbı tabağın ortasına alın, üzerine semizotu salatanızı doldurun ve iyice sıkıştırın. Bahçeden topladığınız renkli filizleri üstüne serperek süsleyin. Bir elek yardımıyla yoğurt tozunu da serpin. Kalan iki cevizi bir zest yardımıyla salatanızın üzerine rendeleyin ve tabağınız hazır. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler