Şef Arda Türkmen; San Sebastian Nasıl Yapılır?

Kısa zamanda popüler bir tatlı haline dönüşen san Sebastian nasıl yapılır? En İyi Kek Tariflerinden San Sebastian’ı evimde yapabilirmiyim?

Şef Arda Türkmen; San Sebastian Nasıl Yapılır?
Uluslararası mutfaklarda Kısa zamanda popüler bir tatlı haline dönüşen san Sebastian nasıl yapılır? Artık hemen hemen her kafenin menüsünde yer alan San Sebastian’ı evimde yapabilirmiyim diyenlere şeflerin özel kek tariflerinden mutfağınıza Türk Aşçı Haberleri getiriyoruz.. Az malzemeyle pratik kek tariflerinden ekonomik malzemeler ile hazırlanan san sebastian cheesecake’in kıvamını tutturmak çok önemli püf noktalarından. 
 
San Sebastian Cheesecake Tarifi sayesinde dışarıda bir dilimine ödeyeceğiniz para Türk Aşçı Haberleri ile evinizde 6 kişilik Cheesecake hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz?
 
Son zamanların popüler tatlısı olan San Sabastian tarifi; warm cheesecake, La Vina cheesecake ve bask burnt cheesecake isimleriyle de biliniyor. Az malzemeyle hazırlansa da kıvamını tutturmak bir hayli zor olabiliyor Türk Aşçı Haberleri. Ancak Türk Aşçı Haberlerinin San Sebastian püf noktaları sayesinde tıpkı meşhur yerlerde yediğiniz San Sebastian cheesecake’i hazırlayacaksınız.
 
En İyi Kek Tariflerinden San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır?
En İyi Hafif Peynirli Kek Tariflerinden San Sebastian Yapmak İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     6 Adet Yumurta 
*     2 – 2,5 Su Bardağı Toz Şeker 
*     1 Kilo Taze Peynir 
*     2 Su Bardağı Krema 
*     2 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
 
San Sebastian Cheesecake Not: 
Fırının üst ısıtması ve fanı açık olmalıdır. 
 
San Sebastıan Cheesecake Not: 
Kullandığınız taze peynirin yağlılığı, dokusu ve markasına göre kıvam farklılık gösterebilir.
 
San Sebastian Cheesecake | Yapması Çok Kolay Cheesecake |Arda'nın Mutfağı
 
 
Uluslararası mutfaklarda San Sebastıan Cheesecake Yapılış Tarifi;
Derin bir kabın içinde şekeri ve krem peyniri mikser ile çırpın. Şekerin peynir içinde tamamen erimesini sağlayın.
Yaklaşık 5 dakika çırpma işleminden sonra karışıma bir yumurta ekleyin ve tekrar çırpın. Ardından ikinci yumurtayı da ilave edip yumurtaları karışıma güzelce yedirin.
 
Sıra geldi kremayı kaba eklemeye... Kremayla birlikte vanilyayı da ilave edebilirsiniz. Malzemeleri tekrar karıştırın.
En son unu ekleyin ve son çırpma işlemini gerçekleştirerek nefis Türk Aşçı Haberleri bir kremayı hazır edin. Kelepçeli kek kalıbının içine geniş bir pişirme kağıdı koyun. Pişirme kağıdının kenarları kek kalıbının dışına hafifçe taşmalı.
 
Kabın içine hazırladığınız kek harcını aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında cheesecake’i yaklaşık 1 saat pişirin.
 
San Sebastian cheesecake piştikten sonra hemen fırından çıkarmayın. Fırını kapatın ve kapağını yarı açık hale getirip yarım saat kadar bekletin. Sonrasında cheesecake’i fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakabilirsiniz.
 
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra cheesecake’i bir gece de buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
San Sebastıan Tarifi şef Arda Türkmen'den Püf Noktaları
Öncelikle cheesecake malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Kullanacağınız labne peynirinin suyunu süzmeye dikkat edin. Cheescake’i pişirdikten sonra kapattığınız sıcak fırında, Türk Aşçı Haberleri fırın kapağının ağzı açık bir şekilde yarım saat bekletin. San sebastian cheesecake’i bir gece buzdolabında dinlendirmeden dilimlemeyin.
 
Arda Türkmen normal cheesecake’e göre çok daha basit bir tarif olduğunu söylüyor san sebastian tarifinin. Arda Türkmen, cheesecake için 26 cm’lik kelepçeli kalıp kullanıyor. Ünlü şef tatlı yerken yumurta kokusu almamak için ilk aşamada Türk Aşçı Haberleri şeker ve yumurtaların macun kıvamına gelene kadar güzel bir şekilde çırpılmasını öneriyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler