Gastronomi Artık Bir Turizm Çeşidi

Gastronomi Artık Bir Turizm Çeşidi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gastronomi Turizmi Derneği'nin destekleri ile, gastronomiyi bir turizm çeşidi olarak kabul etti.

Gastronomi Artık Bir Turizm Çeşidi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gastronomi Turizmi Derneği'nin destekleri ile, gastronomiyi bir turizm çeşidi olarak kabul etti.

Dernek, Bakanlığın 1-3 Kasım tarihleri arasında Ankara'da düzenleyeceği 3. Turizm Şûrası'na katılım gösterecek. Yapılacak toplantı ve iş birlikleri ile 2023 Türkiye Turizm Stratejisi hedefleri kapsamında, gastronomiyi içine alan bir yol haritası çizilecek.

The World Food and Travel Association (Dünya Yemek ve Seyahat Birliği) verilerine göre gastronomi turizminin yıllık 150 milyar dolarlık bir piyasa hacmi yaratıyor. İnsanların bir ülkeyi ziyaret etmesindeki başlıca amaç yemek olarak karşımıza çıkıyor. 

Bu fikirden hareketle yola çıkan Gastronomi Turizmi Derneği'nin destekleri ile, gastronomi artık bir turizm çeşidi olarak Turizm Bakanlığı tarafından kabul edildi. Bu yıl Ankara'da 3'üncüsü gerçekleştirilecek Turizm Şûrası'nda, gastronomiyi de içine alan turizm sektörünün uzun vadeli ve sağlıklı gelişimini sağlamak üzere ulusal bir turizm politikasının oluşturulabilmesi için bir araya gelinecek.

Toplantı Gastronomi Turizmi Derneği, kamu kurum ve kuruluşları, turizm meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, turizm sektörü ve akademik camianın katılımı ile 1-3 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacak.

"Gastronomi Dünyada En Önemli Turizm Stratejisi"

Dünyanın dört bir yanında gastronominin ülkelerin en stratejik turizm çeşidi olduğunu belirten Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, "Gastronomi turizmi, yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamak için seyahat motivasyonu yaratan ve seyahat davranışlarının güdülenmesine önemli ölçüde yardımcı olan turizm şeklidir. 

Bir yöreye özgü yemekler, özellikle de düzenli yapılan etkinliklerle tanıtıldığında binlerce kişiyi o bölgeye çekebilmek mümkün olmaktadır. Yöresel yemeklerin yanı sıra şarap turizmi, çikolata turizmi, bira turizmi en çok rastlanan yemek turizmi kategorileri olarak öne çıkmaktadır. Türkiye de turizmdeki en büyük gelirini yemeklerden elde etmektedir.

Bu nedenle gastronominin bir turizm şekli olarak kabulü ve bu doğrultuda yapılacak yeni politikalar ülke turizminde ses getirecektir" açıklamasında bulundu.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler