Dünya Gastronomi Enstitüsü İlk Küresel Raporu Yayınlandı

Dünya Gastronomi Enstitüsü İlk Küresel Raporu Yayınlandı

Covid 19'dan önceki dünyanın durumunu analiz eden, tanınmış uzmanlar tarafından yazılmış onlarca makalenin yer aldığı, önemli bir akademik...

Dünya Gastronomi Enstitüsü İlk Küresel Raporunu Yayınlandı...
 
Dünya Gastronomi Enstitüsü (WGI), tarafından , disiplinler arası bir faaliyet olarak odaklanan gastronomi üzerine  ilk "Küresel Rapor" hazırladı.
 
Covid 19'dan önceki dünyanın durumunu analiz eden, tanınmış uzmanlar tarafından yazılmış onlarca makalenin yer aldığı, önemli bir akademik ve araştırma desteğine sahip dünyanın en tanınmış uzmanları tarafından bir kitap. 
 
Global rapor kitap halinde yayınlanarak tüm dünyanın bilgisine sunuldu .
Bu yazıda TÜM DÜNYA İNSANLARI için hazırlanmış olan bu GLOBAL RAPORU ve bunula ilgili hazırlanmış kitap hakkında bilgi ve nasıl ulaşabileceğiniz sizlere sunulmaktadır.
 
İlk Küresel Raporun Resmi Sunumu;
WGI Küresel Raporu 2020 - Gastronomik Bir Gezegen
Dünya Gastronomi Enstitüsü (WGI), disiplinler arası bir faaliyet olarak odaklanan gastronomi üzerine  ilk "Küresel Raporu" yayınlayarak  başlattı. Covid 19'dan önceki dünyanın durumunu analiz eden, tanınmış uzmanlar tarafından yazılmış onlarca makalenin yer aldığı, önemli bir akademik ve araştırma desteğine sahip bir kitap. (Global rapor kitap halinde yayınlandı)
 

Dünya Gastronomi Enstitüsü İlk Küresel Raporunu Yayınlandı...

"WGI Küresel Raporu 2020 - Gastronomik Bir Gezegen",  dünyanın her yerinden tarımsal gıda uzmanları tarafından yazılan ve dünyadaki bu  endüstri için küresel bir vizyon yaratan bir belgeseldir.  Kitap, yemek ve onun insanlarla  olan ilişkisi hakkında temel anahtarlar sunuyor. Kitabın içeriği ,  Antropoloji, Turizm, Teknoloji, Miras, Pazarlama, Eğitim, Kurumsal, Ağırlama veya Mutfak Sanatları gibi çeşitli ve tamamlayıcı disiplinlerden farklı kültürel ve teknik yönleri yansıtır.
 
Dünya Gastronomi Enstitüsü (WGI), genellikle büyük Ajanslar ve Uluslararası Kuruluşlar tarafından geliştirilen "Küresel Rapor" un kavramsal referansı ile, tarihte ilk kez Gastronomiye adanmış bir akademik ve araştırma referans kitabı yayınladı; İlk amaç, ara sıra okuyucular için eğlenceli okumadan vazgeçmeden, çalışma dokümantasyonu olarak hizmet edebilecek belirli bir anın hafızasını oluşturmaktı.  "Bir Gastronomik Gezegen" alt başlıklı 2020 Raporu, COVID 19'un ortaya çıkmasından önce yazılmış farklı gastronomik konular üzerine makaleler derleyen , bir üçlemenin ilk cildidir.  
 
WGI hali hazırda koronavirüsün sektördeki etkisini uluslararası bir perspektiften ele alacak ikinci kitap üzerinde çalışıyor. Üçüncü cilt, ise salgının  bugünün  ve geleceğin okuyucularına en büyük felaketlerden birinin öncesinde, sırasında ve sonrasında nasıl geçtiğini açıklamak için hepimiz umarız  en kısa zamanda ve  salgın geçtiğinde hazırlanmaya başlayacaktır. 
 
José Manuel Iglesias ve Blanca Berrón liderliğindeki Yazı Ekibi, bazıları Luis Tesón Chandra Shamser, Sidney Cheung, Gaspar Ros, Gabriel Leonart, Frédéric Duhart, Begoña Sieyra, Juan José Burgos gibi yüzlerce işbirlikçiden oluşan büyük bir gruba sahip.   Jocelyne Napoli, Fiorella Dallaril, Lluis Petit, Ragnar Fridriksson, Roy D. Palmer, Knud-Erik Larsen, Robbie Postma veya Javier Lorés. Hepsine çok teşekkür ederiz.   
 
Edebiyat eseri, “Académie Internationale de la Gastronomie” den Rafael Ansón,  World chefs'den Thomas Gugler veya Gourmand World Cookbook Awards'tan Edouard Cointreau gibi Uluslararası Örgütlerin liderlerinin yanı sıra, Rosa Mª González'in özel işbirliği ile hazırlanmıştır  . Ferran Adrià Başkanı UCJC veya UNESCO Gıda, Kültür ve Kalkınma UOC Başkanı F. Xavier Medina.
 
Kitabın telif hakkı, Safe Creative firmasının işbirliği sayesinde yönetilmiştir. İlk PDF baskısı çevrimiçi olarak ücretsiz olarak dağıtılır ve çalışmanın ayrıca kağıt üzerinde basılı bir baskısı vardır (talep üzerine) ve kitaplar yayıncının web sitesinden (www.bubok.es) satın alınabilir. Büyük boyutlu 180'den fazla tam renkli sayfayla saklamak için güzel bir kitap.
 
Projede İşbirliği Yapan Kuruluşlar: Dilmah Tea, Barry Callebaut, Vinos Avenencia ve Syeira Comunicación nun  işbirlikleri vardır. 
 
İspanya'nın Madrid kentindeki uluslararası  tanıtım , başından beri kaynaklarını ve olanaklarını sunan UCJC ( Gastronomik Kültür ve Yemek Bilimleri Başkanı)  Başkanı Ferran Adrià ile ortaklaşa düzenlendi  . Böylece bu ilgili girişimin lansmanı için uygun bir kapsam sağladı. 
 
Ayrıca WGI'nin geleneksel olarak işbirliği yaptığı Üniversitelerle yapılan anlaşmalara göre, İtalya, Hindistan, Şili, Japonya, Fransa veya Çin gibi farklı ülkelerde bir kitap sunumları takvimi hazırlanmaktadır.
 
Dünya Gastronomi Enstitüsü İlk Küresel Raporunu Yayınlandı...
Official Presentation
WGI Global Report 2020 – A Gastronomic Planet 
World Gastronomy Institute (WGI) launches the first ´Global Report` on gastronomy, focused as an interdisciplinary activity. A book with an important academic and research support, with dozens of articles by renowned experts, that analyse the world situation before Covid 19. 
 
The «WGI Global Report 2020 - A Gastronomic Planet» is a documentary work written by agro-food experts from all corners of the globe, composing a global vision of the sector in the world. The book offers essential keys about food and its relationship with people. The content reflects different cultural and technical aspects from disciplines as diverse and complementary as Anthropology, Tourism, Technology, Heritage, Marketing, Education, Institutional, Hospitality or Culinary Arts. 
 
With the conceptual reference of ´Global Report` usually developed by big Agencies and International Organizations, the World Gastronomy Institute (WGI) has published for the first time in history an academic and research reference book, dedicated to Gastronomy; The first objective has been to generate a memory of a specific moment that can serve as study documentation, without giving up playful reading for occasional readers. 
 
The Report 2020, subtitled as «A Gastronomic Planet» is the first volume of a trilogy that compiles articles on different gastronomic topics written before the appearance of COVID 19. The WGI is already working on the second book that will deal with the influence of the coronavirus in the sector from an international perspective. The third volume will begin to be prepared when - we all hope that as soon as possible - the pandemic has passed, in order to explain to readers of now and of the future how it has been before, during and after one of the greatest catastrophes of our time. 
 
The Editorial Team led by José Manuel Iglesias and Blanca Berrón has had a large group made up of a hundred collaborators, some as involved as Luis Tesón Chandra Shamser, Sidney Cheung, Gaspar Ros, Gabriel Leonart, Frédéric Duhart, Begoña Sieyra, Juan José Burgos, Jocelyne Napoli, Fiorella Dallaril, Lluis Petit, Ragnar Fridriksson,
 
-Roy D. Palmer, Knud-Erik Larsen, Robbie Postma or Javier Lorés. Our extreme thanks to all of them. The literary work has the invaluable support of leaders of International Organizations such as Rafael Ansón of the ´Académie Internationale de la Gastronomie`, Thomas Gugler of Worldchefs or Edouard Cointreau of Gourmand World Cookbook Awards, as well as the special collaboration of Rosa Mª González from the Ferran Adrià Chair UCJC or F. Xavier Medina from the UNESCO Chair on Food, Culture and Development UOC. 
 
The Copyright of the book has been managed thanks to the collaboration of the company Safe Creative. The first PDF edition is distributed free online and the work also has a printed edition on paper (on demand) and the books can be purchased on the publisher's website, www.bubok.es. A beautiful book to keep, with over 180 full-color pages in large size. 
 
The project has the cooperation of Collaborating Entities: Dilmah Tea, Barry Callebaut, Vinos Avenencia and Syeira Comunicación. 
 
The international presentation in Madrid, Spain, has been co-organized with the Ferran Adrià Chair UCJC, which from the beginning offered its resources and facilities so that this relevant initiative had a suitable scope for its launch. According to agreements with Universities with which the WGI traditionally cooperates, a calendar of book presentations is being prepared in different countries such as Italy, India, Chile, Japan, France or China.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler