• Larousse Gastronomique & Mutfak Ansiklopedisi

    Larousse Gastronomique & Mutfak Ansiklopedisi

  • Larousse Gastronomique & Mutfak Ansiklopedisi

    Larousse Gastronomique & Mutfak Ansiklopedisi

  • Larousse Gastronomique & Mutfak Ansiklopedisi

    Larousse Gastronomique & Mutfak Ansiklopedisi


Larousse Gastronomique & Mutfak Ansiklopedisi

Yıllar, yıllar öncesinde Oğlak Yayıncılık Larousse Gastronomique’yi Türkçeye kazandırmış ve iki cilt halinde okuyucuyla buluşturmuştu. Ancak baskısı tükendiğ..

 
Larousse Gastronomique "Mutfak Ansiklopedisi" Yeniden Basıldı!Larousse Gastronomique Yeniden Basıldı!
Dünyanın En Büyük Mutfak Ansiklopedisi...
Osman Güldemir
 
Pek kıymetli şikemperverler,
Yıllar, yıllar öncesinde Oğlak Yayıncılık Larousse Gastronomique’yi Türkçeye kazandırmış ve iki cilt halinde okuyucuyla buluşturmuştu. Ancak baskısı tükendiği vakit sahaflarda artık bir çoğumuzun erişemeyeceği fiyatlarda satıldığını görür olmuştuk…
 
Tabii mutfak alanında eğitim gören, eğitim veren ve araştıranlar sürekli ne zaman yeni baskısı gerçekleşecek sorularını merakla dillendiriyordu. Oğlak yayın kurulu okuyucularının bu talebini görmezden gelmedi ve baskısı gerçekten maddi-manevi oldukça özen gerektiren eseri gözden geçirerek tek cilt olarak yeniden bastı.
 
Önemli isimlerden oluşan bir komite ve yine saygın birçok yazar ile katkıda bulunanlar ile vücut bulan eser “Dünyanın En Büyük Mutfak Ansiklopedisi” vurgusuyla pazarlanıyor.
 
A’dan Z’ye dünya gastronomisine dair işe yarar önemli bilgiler maddeler halinde, gastronomi araştırmalarını anlaşılır bir dille aktarılıyor… Bu maddelerle ilişkili olarak anlatımı kuvvetlendirecek, pekiştirici görseller de ansiklopediye renk katıyor.
 
Özetle bu güzel gelişmeyi gecikmeli de olsa sizlerle paylaşmak istedim.
 
Okuyucusu bol, alanımıza faideli olsun!
 
Larousse Gastronomique
Oğlak Yayıncılık
İstanbul, 2023
917 sayfa + 59 sayfa ekler
ISBN: 978 625 413 038 0
 
Larousse Gastronomique Yeniden Basıldı!
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak yapmış olduğumuz araştırmalarda "Larousse Gastronomique" Nedir?
 
"Larousse Gastronomique" gastronomi alanında dünya çapında tanınan, kapsamlı bir yemek ansiklopedisidir. İlk olarak 1938'de Fransa'da yayımlanan bu eser, Prosper Montagné tarafından hazırlanmış ve ön sözü ünlü şef Auguste Escoffier tarafından yazılmıştır. "Larousse Gastronomique", yemek pişirme teknikleri, malzemeler, yemek tarifleri, mutfak aletleri, dünya mutfakları, gastronomik terimler ve ünlü şefler hakkında geniş bilgiler sunar.
 
Bu ansiklopedi, hem profesyonel aşçılar hem de yemek yapmaya ilgi duyan amatörler için değerli bir kaynaktır. Yemek pişirme sanatı ve bilimi hakkında derinlemesine bilgiler sunmasıyla bilinir. Tarifler, malzemelerin hazırlanışı ve kullanımı, pişirme teknikleri ve mutfak ekipmanları hakkında detaylı açıklamalar içerir. Ayrıca, gastronomi tarihi ve kültürel yemek gelenekleri hakkında bilgiler de sağlar.
 
"Larousse Gastronomique", yıllar içinde birkaç kez güncellenmiş ve genişletilmiştir. Yeni baskıları, modern pişirme teknikleri, güncel yemek trendleri ve çağdaş şeflerin biyografileri gibi konuları da içerecek şekilde genişletilmiştir. Bu ansiklopedi, dünya genelinde mutfak sanatlarına ilgi duyan kişiler için klasik bir referans kaynağı olarak kabul edilir ve gastronomi dünyasının en saygın ve kapsamlı kaynaklarından biri olarak yerini korumaktadır.
 
Larousse Gastronomique Yeniden Basıldı!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler