En İyi Vegan Yemeklerinden  İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

En İyi Vegan Yemeklerinden İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

Muğla Yemek Kültüründe En Meşhur Yemeklerden İç Bakla Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir? En İyi Muğla Yemeklerinden...

En İyi Vegan Yemeklerinden  İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?
Yeliz Tezcan Bingöl
 
Protein ve lif açısından oldukça zengin bakla sebzesi içeriğindeki magnezyum ve potasyum sayesinde kalp sağlığını korur. İç bakla yemeğini kızım çok sevdiği için çok sık pişer bizim evde Muğla ‘nın Datça ilçesinde bakla üretimi çok yapılır. 
 
Aynı zamanda bakla yemeği çeşitleri ‘de çoktur. Bilenler bilir makarnasına kadar yaparlar. Son zamanları mevsimi geçiyor. dereotu ve sarımsaklı yoğurtla harika oluyor...
 
En İyi Muğla Yemeklerinden İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?
Muğla Yemek Kültüründe En İyi Lezzetlerden ve En Meşhur Yemeklerden İç Bakla Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kg Tanelenmiş İç Bakla
*     1 Tane Büyük Boy Soğan
*     1 Çay Bardağı Zeytinyağı 
*     1 Yemek Kaşığı Karışık Domates
*     Biber Salçası 
*     1 Yemek Kaşığı Pul Biber 
*     4 - 5 Tane Kırmızı Kuru Biber 
*     3 - 4 Diş Sarımsak 
*     Tuz
*     7 - 8 Damla Limon Suyu
*     1 Tane Kesme Şeker 
*     Dereotu
*     1 Su Bardağı Kaynamış Su
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Vegan Yemeklerinden İç Bakla Yemeği Yapılış Tarifi;
 
Baklayı taneleyip yıkıyoruz. Siyah baş kısımlarını alıp bıçakla çizik atıyoruz. Çabuk pişmesi için. Tencereye yağı doğranan soğanları koyup kavuruyoruz.  
 
Kuru biberleri de ekliyoruz. Salçayı ekleyip kavurmayı devam ediyoruz. Pul biberi ekleyip sonra baklayı da ekleyip karıştırıyoruz. Kesme şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Limon suyu sararmasını sağlayacak, şeker de lezzetini artmasını sağlayacak. 
 
Suyu kontrollü ekleyelim. Bazen suya gerek kalmadan da pişebiliyor. Sarımsağı tuzla iyice dövelim. Sarımsağı ‘da ekleyip pişince 10 dk yemeğimiz dinlenince üzerine ince doğranmış dereotunu serpip yanında yoğurtla servis edebiliriz. 
 
Deneyeceklere AFİYET OLSUN...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler