En İyi Helvalardan Pekmezli Nişasta Helvası Nasıl yapılır

En İyi Helvalardan Pekmezli Nişasta Helvası Nasıl yapılır

Geleneksel Türk mutfağında en iyi helva tariflerinden Pekmezli Nişasta Helvası nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Pekmezli...

En İyi Helvalardan Pekmezli Nişasta Helvası (Kaşık Helvası)
Yeliz Tezcan Bingöl
 
Geleneksel Türk mutfağında en iyi helva tariflerinden Pekmezli Nişasta Helvası nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Pekmezli Nişasta Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? 
 
Geleneksel Anadolu mutfağında ’da yapılan helvalardan biri olan Kaşık Helvası tarifinin Türk mutfağı sevdalılarından “Yeliz Tezcan Bingöl” un kaleminden kendi yorumu ile mutfaklarınıza getirdik.
 
En İyi Helvalardan Pekmezli Nişasta Helvası (Kaşık Helvası)
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Helvalardan Pekmezli Nişasta Helvası (Kaşık Helvası)
 
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Lezzetlerden Pekmezli Nişasta Helvası İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     250 Gr Buğday Nişastası
*     Yarım Çay Bardağından Biraz Fazla Sıvı Yağ 
*     2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     1 Çay Bardağı Toz Şeker
*     1 Çay Bardağı Üzüm Pekmezi
*     2.5 Su Bardağı Su
*     1 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz 
 
En Eski Helva Tariflerinden Pekmezli Nişasta Helvası Yapılış Tarifi:
 
En İyi Helvalardan Pekmezli Nişasta Helvası (Kaşık Helvası)
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyalım. Tereyağ eriyip kokusu çıkınca nişastayı ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 15 -20 dk kavuralım. Şekeri koyup karıştıralım. Azar azar suyu ekleyip karıştıralım.
 
En İyi Helvalardan Pekmezli Nişasta Helvası (Kaşık Helvası)
Topaklanmamasını dikkat edelim. Pekmezi ilave edelim. Suyunu çektiğinde ocağı kapatıp üzerine kapatıp 5 dk dinlenmeye bırakalım. İster elimizle ister kaşıkla şekil verip üzerine dövülmüş cevizle süsleyelim.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler