Muğla mutfağında Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Muğla mutfağında Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

En iyi yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında etli yemeklerden Etli Nohut Yemeği nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en meşhur...

Muğla mutfağında Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?
Behiye Özdemir
 
En iyi yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında etli yemeklerden Etli Nohut Yemeği nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en meşhur tencere yemeklerinden Etli Nohut Yemeği yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir. 
 
Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?
Muğla Mutfağında Düğünü Yemeklerinden Etli Nohut Yemeğinde Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kg Dana Kuşbaşı
*     1 Küçük Kase Haşlanmış Nohut
*     1 Adet İrice Soğan
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
*     Zeytinyağ, 
*     Tuz, 
*     Karabiber, 
*     Arzu Edilirse Kuru Biber
 
En İyi Ev Yemeklerinden Ve Törensel Yemeklerden Olan Etli Nohut Yemeği Yapılış Tarifi:
 
Muğla’mızın güzel et yemeklerinden birisidir. Eti tencereye alıyoruz kapağını kapatarak suyunun çekmesini sağlıyoruz, suyunu çekince zeytinyağı ekleyip güzelce kavuruyoruz. 
 
Et kavrulunca içine yemeklik doğranmış soğanı ve tuzunu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, dilerseniz bu sırada kuru biber katabilirsiniz salça ve pulbiber ekliyoruz. 
 
Salçayı birkaç kez karıştırıp, nohutunu katarak, üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup suyunu az çekinceye kadar pişiriyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler