Kalp Ve Tansiyona İyi Geliyor "Su Teresi Salatası"

Yöresel Mutfaklarımızda En İyi Salata Tariflerinden Su Teresi Salatası... Doğada kendiliğinden yetişen bu su bitkisinin kalp ve tansiyona iyi geldiği bilin...

Kalp Ve Tansiyona İyi Geliyor "Su Teresi Salatası" 
Şef Selma Atabey
 
Su teresi su üzerinde yetişen, kökleri su içerisinde olan, toprakla temas etmeyen bir bitkidir. Aroma olarak keskin ve buruk bir tada sahiptir. Tere gibi roka gibi tuz ve limonla tercih edilebilir. Ancak ıspanak gibi pişirilmesi veya salatasının yapılması da mümkündür. Muğla yerelinde daha çok salata veya çiğ tüketimi tercih edilmektedir. 
 
Doğada kendiliğinden yetişen bu su bitkisinin kalp ve tansiyona iyi geldiği bilinmektedir. C ve K vitamini açısından zengin olduğu yapılan analizler sonrasında tespit edilmiştir. 
 
Kalp Ve Tansiyona İyi Geliyor "Su Teresi Salatası"
Ancak her bitki gibi fazla tüketiminin zararlı olabileceği, özellikle K vitamininin kanı koyulaştırma özelliği vardır. Sağlık problemleri nedeniyle kan sulandırıcı kullanmak zorunda olanlar tarafından doktor izni ile tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 
 
Salatası için iki ayrı sos hazırlanabilmektedir. Bunlardan biri Muğla yemek kültüründe var olan ağartma yöntemi ile sarımsak, limon ve zeytinyağı ile hazırlanan temel salata sosu, diğeri ise tüm yeşil salatalar için kullandığımız limon ve zeytinyağı temelli limon sostur. İstenirse sadece su teresi ve soğan ile salatası yapılabilir. 
 
İstenirse tercihe göre domates, kuru domates, pancar, kapya biber gibi birçok malzeme ile desteklenerek de yapılabilir. Gerçek tadını bastırmaması için en fazla bir malzeme ile desteklenmesini tavsiye ederim. 
 
Muğla Mutfak Kültüründe ve Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Su Teresi Salatası Nasıl Yapılır?
 
 
Yöresel Mutfaklarımızda En İyi Salata Tariflerinden Su Teresi Salatası İçin Kullanın Malzemeler Nelerdir?
 
Bu Gün Yaptığımız Salatada Malzemelerimiz;
 
*     1 Demet Su Teresi,
*     1 Sap Taze Soğan
*     ½ Kapya Biber,
*     ½ Limon Suyu
*     ½ Çay Bardağı Zeytinyağı
*     Tuz
 
Muğla Yemek Kültüründe Nefis Salatalardan Su Teresi Salatası Yapılış Tarifi:
 
Kalp Ve Tansiyona İyi Geliyor "Su Teresi Salatası"
Tüm malzemeler yıkanıp ayıklanıp doğranır. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile tatlandırılarak servise hazır hale getirilir.
 
Evinizin bereketi, damağınızın tadı elinizin lezzeti hiç eksilmesin. 
 
Sağlıkla kalın...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler