Bu Kadar Aşçılık kurumları 'ndan Birisi Çıkıp Niye

Bu Kadar Aşçılık kurumları 'ndan Birisi Çıkıp Niye "Yanınızdayız" Demiyorlar!!!

Neden birisi çıkıp Türk Mutfağı Şeflerine, aşçılarına arkadaşlar merak etmeyin... Bakın biz aşçılık mesleğinde mesleki örgütler olarak şu...

Bu Kadar Aşçılık kurumlarından Birisi Çıkıp Niye "Yanınızdayız" Demiyorlar!!!
A. Yüksel Keklik
 
Merhaba değerli mutfak çalışanları...
Malumunuz ülkemiz ve dünyayı kasıp kavuran covit 19 corona virüsü belası bir çoğumuzu maalesef ki işsiz bıraktı iş yerlerimiz kapandı.
 
Hepimiz açlıkla yüz yüze kaldık maalesef ki Gelen günler anladığım kadarı ile Daha da kötü gibi görünmekte belki bu sadece benim kaygım da olabilir ama gene de bir şeyler yapılmalı. 
 
Bu arada sevgili ustalarım affınıza sığınarak biraz da kendimden söz etme ihtiyacı duyuyorum ki bu yazıyı okuyan meslektaşlarım hem beni tanısın hem de bir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyeyim.
 
Adım A. Yüksel Keklik...
Türkiye Aşçılık kurumlarından Denizli aşçılar dernek başkanı görevimi aktif bir şekilde sürdürmekteyim 22 yıldır kurumsal bir firmada çalışmaktayım. İşim ilgili bir sıkıntım şükür ki yok, deyim yerinde ise tuzum kuru ama benim derdim işsiz güçsüz ve sahipsiz ortada kalakalmış olmalarını hazmedemiyorum. 
 
İşin garip yan hiç bir federasyon ve konfederasyondan hiç bir ses çıkmıyor olması nedendir bilinmez?
 
Bizler sürekli ulusal yarışmalara ve etkinlik katılım sağlarız bu tür etkinliklerde bakıyoruz federasyon yetkilileri krallar gibi ağırlanır yedirilir içirilir.
 
Sahnelerde hepimizi karşılarına alıp nutuk çekmesini gayet başarılı bir şekilde yaparlar peki sizlere soruyorum? bu arkadaşlar şimdi neredeler? 
 
Neden birisi çıkıp Türk Mutfağı Şeflerine, aşçılarına arkadaşlar merak etmeyin... Bakın biz aşçılık mesleğinde mesleki örgütler olarak şu şu girişimlerde bulunduk diyemiyorlar demeleri gerekmiyor mu ? 
 
Bence bunları demek için çok geç bile kaldılar şimdi gelelim bizim içler acısı halimize geri dönelim. Arkadaşlar biz mutfak emekçileri olarak yalnız kaldığımıza göre kendi yaramıza merhem arayışımıza devam etme zaruriyet ‘i ortada şimdi bizler kendi imkanlarımızla neler yapabiliriz ona bakalım.
 
Yapacak bir şeyler elbette var çaresizlikten çare üretmek bizim işimiz nasıl mı dediğinizi duyar gibiyim... Arkadaşlar öncelikle bizler meslek erbapları olarak bu işin başına geçip elimizden geleni yapmak durumundayız. 
 
Benim önerim öncelikle bir kamuoyu oluşturmamız lazım bunun için yapmamız gereken gerek görsel basın gerek yazılı basında yer almamız lazım. 
 
Bunun içinde sesimizi duyurmak adına bir basın toplantısı yaparak ulusal basında yer almamız şart sesimizi en azından bazı yerlere duyurmak zorundayız diye düşünüyorum. Hep birlik olmalıyız birlik olamazsak maalesef hiç bir şey yapamayız... 
 
Saygılarımla herkese sağlıklı günler dilerim
Denizli Aşçılar Dernek Başkanı
A. Yüksel Keklik
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler