• Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi...

    Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi...

  • Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi...

    Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi...

  • Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi...

    Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi...


Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi...

Türkiye'de Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, sosyo-ekonomik olarak hassas konumda olan yerli grupların, ailesinden miras kalan..

El Ele & Elden Ele Mağazamızı Açıyoruz. Çok heyecanlıyız …
Ebru Baybara Demir
 
2017 yılında Songül ile başlayıp daha sonra Halep sabunları ile devam ettiğimiz yolcuğumuzda bugün çok önemli bir noktadayız.
 
 
Türkiye'de Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, sosyo-ekonomik olarak hassas konumda olan yerli grupların, ailesinden miras kalan ata tohumları yine onlardan öğrendiği yöntemlerle küçük arazisine eken yerli tarım üreticilerinin el ele vererek, öğrenerek, öğreterek ve dayanışmayla kurduğu bir kooperatiftir ve gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.
 
Yarin açılışını gerçekleştirdiğimiz El Ele Elden Ele mağazası, kadın gücünün, azimlerinin, inançlarının ve verdikleri emeklerin bir ürünü. 
 
Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi...Türkiye'de girişimci Kadınlarımız ekonomide var eden, güçlü tutan ve geliştiren bir yapı olarak El Ele Elden Ele; ismindeki gibi, birçok kadına ulaşacak ve ekonomilerinin güçlenmesini destekleyecek.
 
Bunun yanında, Mardin ve çevre illerde evlerinin önündeki küçük arazilerde geleneksel tarım yöntemlerini atalık tohumlarla kullanan küçük tarım üreticisinin de uğrak noktalarından biri olacak.
 
Doğal ürün arayışında olan tüketici ile büyük pazarlara ulaşamayan küçük üreticiyi buluşturacak olan El Ele Elden Ele Mağazası, aynı zamanda Kooperatif‘in de birincil amacı olan “yerel ekonomi yaratma ilkesi”nin de mihenk taşlarından birini oluşturacak.
 
Kendi ayakları üzerinde durabilen, birbirini her koşulda destekleyebilen, zorluklarla ve olmazlarla mücadele eden, emeğine ve işine sahip çıkabilen kadınların bir sembolü olarak Topraktan Tabağa Kalkınma Kooperatifi’nin ve El Ele Elden Ele Mağazası’nın bir model olmasını temenni ediyoruz.
 
Emeği geçen ve destek veren herkese  minnettarız...
 
Yaklaşık yirmi yıl önce döndüğüm memleketim Mardin’de sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı kadınlara, gençlere ve Suriyeli mültecilere sürdürülebilir istihdam yaratarak hayatlarını değiştirmek için başladığım sosyal sorumluluk projeleri, kendilerini yoktan var ettiler, her geçen geçen gün büyüdüler.  Fakat bu kez hep beraber bambaşka bir iş yapmış olduk. Her gün daha fazla insanı dahil ederek, birlikte dayanışarak, öğrenerek ve öğreterek yürüttüğümüz kocaman bir işi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.   İşin gerçek sahibinin çalışanlarının olduğu, hayatlarını idame ettirebilecekleri sürekli bir işlerinin olduğu Topraktan Tabağa Kalkınma Kooperatifi herkesin iş yeri değil, evi oldu. Birincil amacımız olan küçük yerel tarım üreticisinden uzak şehirlerdeki tüketiciye varan, sürekli işleyen bir ekosistem yarattık.  Bu projenin başından beri sizlere anlatmak için sabırsızlandığım o kadar çok hikaye biriktirdik ki….   5 yıl önce bir toplantı sonrası yemek yerken konuşmuştuk kooperatif kurmak projesini sevgili milletvekilimiz @ceydabolunmezcankiri ile. “Öyle bir sitem kurmalıyız ki kadınlar iş aramak için başka bir yere gitmek zorunda kalmasın” demişti.   Bu amaç için çok çalıştık. Mardin’in hemen her kesiminden kadını bir araya getirerek birlikte birçok projeye imza attık. Kadınların bildikleri en iyi işi onlar için bir ekonomiye dönüştürebilmek için el ele durmaksızın çabaladık.   Bugün ise Ceyda Hanım’ın desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bütün projeleri tek bir çatı altında birleştirdik. Kendisi sadece İzmir Milletvekili olarak değil bir Mardinli olarak bütün projelerimize destek verdi, şimdi ise Mardin ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin 10 ilinde yürütülen istihdam odaklı sosyal projelerimizin de hamiliğini üstlendi.   Dün 5 yıllık çalışmamızın ve emeğimizin karşılığı olan El Ele Elden Ele mağazamızı hep birlikte açtık. Projelerimizin önce Mardin’imize sonrasında ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Yaklaşık yirmi yıl önce döndüğüm memleketim Mardin’de sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı kadınlara, gençlere ve Suriyeli mültecilere sürdürülebilir istihdam yaratarak hayatlarını değiştirmek için başladığım sosyal sorumluluk projeleri, kendilerini yoktan var ettiler, her geçen geçen gün büyüdüler.
 
Fakat bu kez hep beraber bambaşka bir iş yapmış olduk. Her gün daha fazla insanı dahil ederek, birlikte dayanışarak, öğrenerek ve öğreterek yürüttüğümüz kocaman bir işi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
 
İşin gerçek sahibinin çalışanlarının olduğu, hayatlarını idame ettirebilecekleri sürekli bir işlerinin olduğu Topraktan Tabağa Kalkınma Kooperatifi herkesin iş yeri değil, evi oldu. Birincil amacımız olan küçük yerel tarım üreticisinden uzak şehirlerdeki tüketiciye varan, sürekli işleyen bir ekosistem yarattık.
 
Bu projenin başından beri sizlere anlatmak için sabırsızlandığım o kadar çok hikaye biriktirdik ki…. 
 
5 yıl önce bir toplantı sonrası yemek yerken konuşmuştuk kooperatif kurmak projesini sevgili milletvekilimiz @ceydabolunmezcankiri ile. “Öyle bir sitem kurmalıyız ki kadınlar iş aramak için başka bir yere gitmek zorunda kalmasın” demişti. 
 
Bu amaç için çok çalıştık. Mardin’in hemen her kesiminden kadını bir araya getirerek birlikte birçok projeye imza attık. Kadınların bildikleri en iyi işi onlar için bir ekonomiye dönüştürebilmek için el ele durmaksızın çabaladık. 
 
Bugün ise Ceyda Hanım’ın desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bütün projeleri tek bir çatı altında birleştirdik. Kendisi sadece İzmir Milletvekili olarak değil bir Mardinli olarak bütün projelerimize destek verdi, şimdi ise Mardin ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin 10 ilinde yürütülen istihdam odaklı sosyal projelerimizin de hamiliğini üstlendi. 
 
Dün 5 yıllık çalışmamızın ve emeğimizin karşılığı olan El Ele Elden Ele mağazamızı hep birlikte açtık. Projelerimizin önce Mardin’imize sonrasında ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler