Efsane Muğla Lezzetlerinden Kıymalı Lahana Sarması...

Efsane Muğla Lezzetlerinden Kıymalı Lahana Sarması...

Geleneksel Türk mutfağında şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanarak kaç tane yemek yaptınız? Bungun En iyi Muğla yemeklerinden kıymalı...

Efsane Muğla Lezzetlerinden Kıymalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?Efsane Muğla Lezzetlerinden Kıymalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
şef Timur Kocabıçak Ula Aşığı
 
Yöresel mutfaklarımızda hepsi birbirinden güzel o kadar fazla Lahana yemekleri vardır ki … karalahana, beyaz, lahana ve kırmızı lahana bunlardan sadece bazılarıdır. Peki bugüne kadar evinizde lahana sarması yaptınız mı? 
 
Geleneksel Türk mutfağında şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanarak kaç tane yemek yaptınız? Bu gün En iyi Muğla yemeklerinden kıymalı lahana sarması yapmaya ne dersiniz?
 
İşte sizlere Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından ve Ula Aşığı şef Timur Kocabıçak kaleminden size özel nefis bir yemek tarifini mutfaklarınıza getirdik. Haydi o zaman ne bekliyoruz? Mutfagaaa…
 
Ülkemizi temsil ettiğimiz milli takım yarışması için yaptığım fırında kıymalı lahana sarması.
Farklı bir sunum......
 
Efsane Muğla Lezzetlerinden Kıymalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır? “Ula Aşığı Şef Timur Kocabıçak”
 
Yöresel Mutfaklarda Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Kıymalı Lahana Sarması Yapabilmek İçin Hangi Malzemelere İhtiyaç Vardır?
 
*     1 Orta Boy Lahana
*     250 Gram Kıyma
*     1 Rendelenmiş Soğan
*     1 Demet Maydanoz Ve Dereotu
*     Yarım Çay Bardağı Pirinç
*     Yarım Çay Bardağı Bulgur
*     1 Kaşık Salça
*     2 Diş Sarımsak
*     1 Limon Suyu
*     Zeytinyağı
*     Karabiber
*     Tuz
*     Pul Biber
*     Nane
 
Nefis Sarma Tariflerinden Farklı Yapım Tarzı İle Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivine Girecek Kıymalı Lahana Sarması Yapılış Tarifi:
 
Yöresel mutfaklarda şeflerin özel yemek tariflerinden kıymalı lahana sarması yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır?
 
Limon sarımsak ve zeytinyağı dışında iç harcın tamamı karıştırılır. Haşlanmış yaprağın içine konur. Gül böreği yapar gibi sarılır. Borcam tepsiye dizilir. 
 
Bir tavada kızmış olan zeytinyağına dövülmüş sarımsak ilave edilerek kavrulurken içine salça ve limon suyu ilave edilir. Elde edilen sos sarmaların üzerine dökülür. 
 
Sarmaların üzerine geçmeyecek kadar su ilave edilir. Borcamın üstüne pişirme kağıdı örtülerek 200 derece fırında 40 dakika pişirilir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler