Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımız 'dan Muğla Tarhanası...

Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımız 'dan Muğla Tarhanası...

Soğuk kış aylarında bağışıklık sistemine faydalı olan en iyi çorbalardan biri olan Muğla Tarhanasını Lezzet Taşıyıcılar 'ımızdan Yeliz Tezcan Bingöl...

Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımızdan Muğla Tarhanası "Koca Tarhana"
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Yeliz Tezcan Bingöl"
 
Geleneksel Türk mutfağında “Topan” Muğla Tarhanası (Koca Tarhana) nasıl yapılır? En önemli kış hazırlıklarından biri olan Muğla Tarhanası “Koca Tarhana” yapabilmek için hangi malzemeler ihtiyaç vardır? 
 
Soğuk kış aylarında bağışıklık sistemine faydalı olan en iyi çorbalardan biri olan Muğla Tarhanası “Koca Tarhana ‘tarifini Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımızdan Yeliz Tezcan Bingöl’ün kaleminden endi yorumu ile öğrenmeye ne dersiniz…
 
Geleneksel Türk mutfağında bağışıklık sistemine en faydalı çorbalardan “Topan” Muğla Tarhanası (Koca Tarhana) nasıl yapılır? 
 
Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımız 'dan Muğla Tarhanası...
En İyi Muğla Lezzetlerinden Ve En İyi Çorbalardan Yöresel Lezzet Taşıyıcısı Yeliz Tezcan Bingöl' Ün Yorumu İle Muğla Tarhanası (Koca Tarhana) Yapabilmek İçin Nelere İhtiyaç Vardır?
 
*     8 Adet Topan Tarhana
*     2 Su Bardağı Kuru Börülce 
*     2 Su Bardağı İlikli Kemik Suyu 
*     1 Kase Yoğurt Kaymağı
*     2 Tane Domates Rendesi
*     6 - 7 Tane Kırmızı Kuru Biber 
*     5 Diş Sarımsak
*     Tuz
*     8 - 9 Su Bardağı Su
 
En Meşhur Muğla Lezzetlerinden Muğla Tarhanası (Koca Tarhana) Yapılış Tarifi: 
 
Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımız 'dan Muğla Tarhanası...
Börülceyi iyice yıkayıp pişireceğimiz tencereye koyuyoruz. Ben topan tarhanaları da sudan geçiriyorum. Tarhanaları, börülcenin üzerine koyuyoruz. Tarhananın suyunu da ilave ediyoruz. Biberleri yıkayıp ekliyoruz. 
 
2 - 3 saat bekletiyoruz. Böylece daha çabuk pişiriyoruz. Ocağı koymadan yoğurt kaymağını ve kemik suyunu ilave edip karıştırıyoruz. ( kaymak yerine tereyağ da kullanabilirsiniz.) Kısık ateşte ilk olarak hiç karıştırmadan pişirelim. 
 
Karıştırırsak dibi çabuk tutar. Börülceler yumuşamaya başlayınca sürekli karıştırarak pişirelim. Çok karıştırırsak daha güzel olur. 
 
Domateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz. Tarhanaya ilave ediyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra tuzla sarımsakları dövüp ilave ediyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra servis edebiliriz. Yanında kırma zeytin, turşu, soğan, tere çok yakışıyor. Rahmetli babaannem tarhanayı çok güzel yapardı. 
 
Kalan tarhanayı tabaklara dondurur. Pistikten sonra bir daha ateşe koymazdı. Ertesi güne kalan tarhanayı soğuk ve üzerine Zeytinyağı gezdirerek yerdi. Deneyeceklere AFİYET OLSUN.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Yeliz Tezcan Bingöl ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Yeliz Tezcan Bingöl‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler