Şeflerin Özel Yılbaşı Yemekleri 'nden “Hindi Dolması” Tarifi...

Şeflerin Özel Yılbaşı Yemekleri 'nden “Hindi Dolması” Tarifi...

Başarılı Türk mutfağı şeflerimizin o kadar mükemmel yılbaşı lezzetleri var ki her biri diğerin 'den güzel. Aynı yemeğin farklı tecrübeler ile yine birbi...

Şeflerin Özel Yılbaşı Yemeklerinden “Hindi Dolması” Tarifi...
Şef Serkan Ayyıldız
(8-10Kişilik)
 
2021 Yılbaşı gecesi yaklaşırken birbirinden güzel yılbaşı lezzetleri yayımlanmaya başlandı. Türk aşçı haberleri olarak geleneksel Türk mutfağı şeflerinden gelen özel yılbaşı menülerine ağırlık  vermeye başladık. 
 
Başarılı Türk mutfağı şeflerimizin o kadar mükemmel yılbaşı lezzetleri var ki her biri diğerinden güzel adeta. Aynı yemeğin farklı tecrübeler ile yine birbirinden güzel yılbaşı sofralarını adeta yılbaşı ziyafetine çeviriyor.
 
En güzel yemeklerin harmanlandığı Anadolu coğrafyasında Türk mutfağı zengin yemek çeşitleri ile dünyada birçok ülke mutfağında örnek olarak kullanılmış ve muhteşem lezzetlerimiz kopyalanarak kullanılmaya devam etmektedir.
 
Şeflerin Özel Yılbaşı Yemeklerinden “Hindi Dolması” Tarifi...
Şimdi sizlere en iyi yılbaşı yemeklerinden Türk mutfağı yemek arşivinde hindi dolması tarifini Türk mutfağı şeflerinden Şef Serkan Ayyıldız’ın kaleminden yılbaşı gecesi muhteşem sofralarınıza getiriyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun…
 
En İyi Yılbaşı Menülerinin Olmazsa Olmazı Hindi Dolması Nasıl Yapılır?
En Eski Yılbaşı Yemeklerinden Hindi Dolması İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Adet Hindi
*     4 Çorba Kaşığı Yoğurt
*     1 Tatlı Kaşığı Ketçap
*     3 Diş Sarımsak
*     1 Adet Limonun Suyu
*     1 Çorba Kaşığı Bal
*     50 Gr Tereyağı
*     900 Ml Piliç Suyu
*     300 Gr Baldo Pirinç
*     80 Gr Zeytinyağı
*     2 Adet Orta Boy Soğan
*     4 Çorba Kaşığı Beyaz Badem
*     4 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
*     4 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
*     1 Tatlı Kaşığı Tarçın
*     1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
*     5 Sap Taze Nane
*     5 Sap Maydanoz
*     2 Çorba Kaşığı Un
*     Tuz
*     Tane Karabiber
 
Yılbaşı Sofralarının En Özel Yemeklerinden Hindi Dolması Yapılış Tarifi:
 
Şeflerin Özel Yılbaşı Yemeklerinden “Hindi Dolması” Tarifi...
Yoğurt, ketçap ve sarımsağı iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek limon suyu, bal, tereyağı ve 150 ml piliç suyunu aktarıp, yedirin. Kalan piliç suyunu kaynama noktasına kadar ısıtın.
 
Hindiyi göğüs kısmı yukarıya gelecek şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Her tarafına, özelikle göğüs, but ve göğüs boşluğuna, hazırladığınız marinatı ovarak sürün. Hindiyi streçle sarıp, en az 30 dakika veya bir gece dinlendirin.  
 
Pirince 1 çorba kaşığı tuz serpip, üzerine çıkıncaya kadar kaynar su koyun ve en az 30 dakika dinlendirin. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar akan bol suyla yıkayıp, süzün. Zeytinyağını Isıtıp, çam fıstıklarını ve beyaz bademler i katin. 
 
Orta ateşte ve karıştırarak Badem ve fıstıklar hafif sararıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dakika kavurun.  Karıştırmaya devam ederek soğanlarını ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dakika soteleyin. 
 
Karıştırmaya ara vermeden pirinci ekleyin ve 4-5 dakika daha soteleyin.  
 
Şeflerin Özel Yılbaşı Yemeklerinden “Hindi Dolması” Tarifi...
Üzerine 450 ml piliç suyunu gezdirip, tuz serpin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve pirinç suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
 
Kuş üzümü, karabiber, tarçın, yenibahar, nane ve maydanozu serpip, hafifçe karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 5-10 dakika Hindinin bacaklarını yukarda çapraz olacak şekilde sıkıca bağlayın. 
 
Hindi ile beraber verilen pişirme termometresini, kullanma talimatında olduğu gibi hindinin göğüs etine yerleştirin. 
 
Pişirme torbasına 1 çorba kaşığı un koyup, torbanın her tarafını unlayın ve fazla unları silkeleyin. Hindiyi pişirme torbasına yerleştirin. Torbanın ağzını yanmaz tel ile sıkıca bağlayın. 
 
Üzerinde toplu iğne ile birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 100 dakika pişirdikten sonra pişirme termometresinin hareketini takip edin. 
 
Hindiyi fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika dinlendirin.  Hindiyi pişirme torbasından Çıkarıp, torbada biriken suyu süzerek küçük bir kaba alin. . Hindiyi dilimleyerek, iç pilav ile birlikte, arzu ederseniz üzerlerine sos gezdirerek servis yapın, 
 
Sos: 
Ayırdığınız suyu kısık ateşte 8-10 dakika ısıtın. Karıştırarak un ve sırasıyla kalan piliç suyunu yavaş yavaş aktarıp, yedirin. 
 
Orta ateşte ve karıştırarak, kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın ve sos 2/3 oranında kalıncaya kadar yaklaşık 6-8 dakika daha pişirin.
 
Tabağa koyduğumuz iç pilavı ve hindinin üzerine de sosumuz u ekleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.
 
Daha önceki yayınlarımızda yer alan özel yılbaşı menülerinden de faydalanabilirsiniz:
 
Türk Mutfağı Şeflerinden Yılbaşına Özel Nefis Tariflerimiz…
Yılbaşı Sofraları İçin En Kolay Ve En Pratik Hindi Tariflerimiz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler