Bacaklı Çorba Nasıl Yapılır?

Bacaklı Çorba Nasıl Yapılır?

Muğla mutfağında yöresel lezzet taşıyıcılarımızın özel çorba tarif 'lerinden faydalanmak istermi 'siniz? Yöresel mutfaklarımızın en iyi lezzetlerinden Bacaklı Çorba’nın özellikleri nelerdir?

Bacaklı Çorba Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Behiye Özdemir"
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi çorbalardan Bacaklı Çorba nasıl yapılır? En ilginç çorba isimlerinden Bacaklı Çorba yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Muğla mutfağında yöresel lezzet taşıyıcılarımızın özel çorba tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Yöresel mutfaklarımızın en iyi lezzetlerinden Bacaklı Çorba’nın özellikleri nelerdir?
 
İşte sizlere en farklı çorba tariflerinden Bacaklı Çorba tarifini Behiye Özdemir’ in kaleminden mutfaklarınıza getirdik. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun…
 
Bacaklı çorba veya saçaklı çorba birçok yöremizde yapılıyor, ama onlar yeşil mercimekle, biz kuru börülce ile yapıyoruz, farkı burda.
 
Muğla Mutfağında Bacaklı Çorba Nasıl Yapılır?
Muğla Mutfak Kültüründe Bacaklı Çorba Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?
 
*     1 Çay Bardağı Kadar Sıvıyağ
*     1 Adet Soğan
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     1 Tatlı Kaşığı Toz Biber
*     1 Küçük Kase Haşlanmış Kuru Börülce
*     1 Küçük Kase Erişte
*     Bir Avuç Bulgur
*     Tuz, Kuru Nane
*     Yarım Limon Suyu
 
Muğla Yemek Kültüründe En İyi Lezzetlerden Bacaklı Çorba Yapılış Tarifi:
 
Tencereye sıvıyağı koyup ısınınca içine küçük küçük doğranmış soğanı katıp kavuruyoruz. 
 
Salçasını ve albiberi atıp azıcık çeviriyoruz ve yaklaşık 6 su bardağı sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. 
 
Su kaynamaya başlayınca içine, kuru börülce, erişte, bulgur ve tuzunu katarak, erişteler ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. 
 
Limon suyunu ekleyerek, üzerine isteğe bağlı kuru nane serperek servis ediyoruz.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler