Muğla Mutfak Kültüründe

Muğla Mutfak Kültüründe "Hardal Ekşilemesi"

Hardal ekşilemesi yemeği için yöresel lezzet taşıyıcılarımızın özel tecrübelerinden faydalan 'mak istermisiniz? Evinizde en meşhur Muğla yemek...

Muğla Mutfak Kültüründe "Hardal Ekşilemesi"
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Leyla Güpoğlu"
 
Muğla mutfak kültüründe birbirinden güzel ot yemeklerinden Hardal ekşilemesi nasıl yapılır? En iyi yöresel lezzetlerimizden olan Hardal ekşilemesi  için hangi malzemeler gereklidir?
 
Evinizde en meşhur Muğla yemeklerinden Hardal ekşilemesi yapmayı denemek istermisiniz? Hardal ekşilemesi yemeği için yöresel lezzet taşıyıcılarımızın özel tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Vegan mutfaklarında vejeteryanlar tarafında da tercih edilen en iyi vegan yemekleri arasında olan Hardal ekşilemesi yemeği ününü arttırmaya devam ediyor…
 
İşte sizlere Muğla mutfak kültürünün en sevilen yemeklerinden Hardal ekşilemesi tarifi…
 
Muğla Mutfak Kültüründe Hardal Ekşilemesi "Hardal Ekşilemesi"
Bugün Hardal (Bazı yöremizde Turp Otu deniliyor) ekşilemesi yaptım. Acı biberli ekşi sarımsaklı Hardal otunu haşladım, suyunu sıkıp irili şekilde doğradım. 
 
Tencerenin içine zeytinyağı ve göz kararı mısır unu koyup iyice kavurdum. Üzerine biber salçası ekleyip biraz daha kavurup soğuk su ekliyorum. 
 
Suyu eklerken un topaklaşmasın diye devamlı karıştırıyorum. Suyumuz kıvamını alıp kaynayınca tuz, birkaç tane Acı kırmızı kuru biberi ve haşlayıp doğradığım hardalları ekliyorum. 
 
Muğla Mutfak Kültüründe Hardal Ekşilemesi "Hardal Ekşilemesi"
Biraz kaynayınca ocaktan indirilip, dövmüş olduğum bolca sarımsak ve limon suyunu ilave ediyorum. Afiyetler olsun, Sağlıklı günlerimiz olsun inşallah
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Leyla Güpoğlu ‘a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler