Mutfak Personeli İle Restoran Personeli Neden Anlaşamaz?

Mutfak Personeli İle Restoran Personeli Neden Anlaşamaz?

Yıllardır bu iki bölümler birbir 'lerini çekemez ve birbirlerine laf sokarlar diye biliyorsunuz. Aslında bu iki bölümün büyük bir ekip olduğunu...

Mutfak Personeli İle Restoran Personeli Neden Anlaşamıyor?
Şef Seyit Çetinkaya
 
Turizm ve otelcilikte yiyecek ve içecek (F&B ) departmanlarında Mutfak ve servis her zaman iç içe birbirine bağımlı iki bölümdür.
 
Bunu kimse değiştiremez. Yıllardır bu iki bölümler özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde turizm tesislerinde birbirlerini çekemez ve birbirlerine laf sokarlar diye biliyorsunuz.
 
Aslında bu iki bölümün büyük bir ekip olduğunu birbirleriyle anlaştıkları halinde iş aksayışının son bulacağını biliyor musunuz.
 
Garson isterse mutfaktaki işi aksata bilir.
 
Mutfak isterse salonu patlatabilir. Bu bir gerçek ve bundan kaçış yok.
 
Otelcilik ve gastronomi turizminde iki tane güzel mesleği yapan güzel insanların bu çekişmeden vaz geçip birlikte hareket etmeleri gerekmektedir.
 
Salon personeli az olanı satmak yerine tüketilmesi olan ürünleri öne çıkartırsa.
 
Mutfak personeli restoran personelinin misafir karşısındaki durumuyla empati yaparsa bütün sorunlar çözülür...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler