En Farklı Reçel Tariflerinden Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

En Farklı Reçel Tariflerinden Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

En farklı reçel tariflerinden Süt Reçeli nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Süt Reçeli yaptınız mı? Türk mutfağı yemek arşivinde Osmanlı Saray...

En Farklı Reçel Tariflerinden Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
Şef Mehmet KUDAT
 
En farklı reçel tariflerinden Süt Reçeli nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Süt Reçeli yaptınız mı? Peki daha önce Türk mutfağı yemek arşivinde Osmanlı Saray mutfağında da yapılmış olan Süt Reçeli yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir.
 
Peki evde Süt Reçeli yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Işte sizlere bilinen Türk mutfağı şeflerinden Mehmet Kudat'ın kaleminden Süt Reçeli tarifi...
 
Süt Reçeli Tarifi Malzemeleri
 
*     1 litre süt
*     1 su bardağı şeker
*     2 çay kaşığı karbonat
 
En Farklı Reçel Tariflerinden Süt Reçeli Nasıl Yapılır?Süt Reçeli Yapılış Tarifi:
 
1. Adım: Tam yağlı sütünüzü ve şekerinizi kaynatmak üzere derin bir tencereye alın.
 
2. Adım: Şekeri süte tamamen yedirmek için tencereyi kısık ateşte pişirmeye başlayın. Tahta bir kaşık yardımıyla şekerli süt karışımını karıştırarak kaynatın.
 
3. Adım: Süt kaynamaya başladığınız karbonatı karışıma ekleyin ve ocağın altını biraz daha kısıp karıştırarak pişirmeye devam edin.
 
4. Adım: Bu aşamada karbonat sütü kabartmaya başlayacaktır. Köpük köpük olan sütü devamlı karıştırdığınızda ise kabaran sütün söndüğüne şahit olabilirsiniz. Karışımı kaşık yardımıyla karıştırarak bir saat kadar pişirin.
 
5. Adım: Zamanla kaynamaya devam eden karışımın karamel rengine dönmeye başladığını görebilmeniz mümkün.
 
6. Adım: Pişirme süreci boyunca karışımın yüzeyine çıkan köpükleri alarak tarifi pürüzsüz hale getirin.
 
7. Adım: Süt reçelinin hazır olmaya başladığınız ise tarifin kıvamından ve renginden anlayabilirsiniz. Koyu bir kıvam alan ve bal köpüğü rengine bürünen süt reçeliniz hazır hale geldiğinde tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
 
8. Adım: Süt reçeli tarifinin pürüzsüz bir kıvam alması için son bir defa daha karıştırdıktan sonra sıcak haldeki tatlıyı cam kavanoza boşaltın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
 
9. Adım: Reçeliniz soğuduktan sonra ise tarifi buzdolabında muhafaza edebilirsiniz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler