Ramazan Lezzeti

Ramazan Lezzeti "Lahm-ı Sini & Tepsi Kebabı" Nasıl Yapılır?

En çok sevilen Kebab tarifleri -nden Tepsi Kebabının püf noktaları nelerdir? Yöresel fırın yemeklerinden Tepsi Kebabında hangi malzemeler kullanılır?

Ramazan Lezzeti "Lahm-ı Sini & Tepsi Kebabı" Nasıl Yapılır?
 
En faklı yöresel lezzetlerimizden ve meşhur fırın yemeklerimizden Tepsi Kebabı nasıl yapılır? En eski lezzetlerimizden Tepsi Kebabında hangi et kullanılır? Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden Tepsi Kebabı ne kadar zamanda pişirilir?
 
En çok sevilen Kebab tariflerinden Tepsi Kebabının püf noktaları nelerdir? Yöresel fırın yemeklerinden Tepsi Kebabında hangi malzemeler kullanılır? Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde en iyi lezzetlerden Tepsi Kebabının özellikleri nelerdir? Hatay mutfağında iftar menülerinin baş tacı Tepsi Kebabı ne kadar zamanda pişirilir?
 
Ramazan Lezzeti "Lahm-ı Sini & Tepsi Kebabı" Nasıl Yapılır?
Tepsi Kebabı nerede pişirilir? Tepsi Kebabının eti nasıl hazırlanır? Tepsi Kebabı evde yapılabilir mi?
 
Gastronomi şehrinin vazgeçilmezi "Tepsi Kebabı" ramazan sofralarını süslüyor...
 
Gastronomi kenti Hatay’da, etin zırh bıçak yardımıyla kıyılmasının ardından odun ateşinde pişirilerek servis edilen "tepsi kebabı", Ramazan ayında da sofraları süslüyor. 
 
Ramazan Lezzeti "Lahm-ı Sini & Tepsi Kebabı" Nasıl Yapılır?
Gastronomi kenti Hatay, adını yapılışından alan ve genelde yöre halkı tarafından Arapça olarak "Lahm-ı Sini" olarak adlandırılan meşhur tepsi kebabı Ramazan sofralarında yerini alıyor.
 
Güncel Gastronomi haberlerinin meşhur yemeği...
Kasaplarda aşçılar tarafından zırh bıçak yardımıyla hazırlanan tepsi kebabı, içerisine soğan, maydanoz ve baharatlarla lezzetine lezzet katılıyor. 
 
Daire şeklindeki tepside hazırlanan kebap, taş fırınlarda pişiriliyor. Hatay Gastronomi Evi Şefi Süleyman Demirel tepsi kebabının geçmişten günümüze kasap, fırın kültürünün eseri olduğunu belirterek, "Herkesin tercih ettiği bir lezzettir. 
 
Ramazan Lezzeti "Lahm-ı Sini & Tepsi Kebabı" Nasıl Yapılır?
Bu yemeğimiz kasaplarda yapılırken, evlerde yapılması mümkündür...
 
Kaburga eti tepsi kebabının olmazsa olmazıdır. Et kıyma haline getirildikten sonra içerisine soğan, maydanoz, biber, sarımsak, tuz, karabiber eklenerek harmanlanması tepsiye serilmek sureti ile taş fırında pişirilmesi ve servis edilmesi ile oluşan bir yemektir. Günümüzde İftar sofralarını süslediği gibi, günlük hayatta da çok tercih edilir" dedi.
 
Tepsi kebabında içerisinde sarımsağın olması ve taş fırında pişmesinin püf noktalarından olduğunu belirten Demirel;
 
Ramazan Lezzeti "Lahm-ı Sini & Tepsi Kebabı" Nasıl Yapılır?
En meşhur Ramazan yemeklerinden Tepsi kebabında sarımsağı öneriyorum, mutlak kaburga eti ve taş fırında da pişirilirse daha da uygun sonuç elde edilir. Evde yapacak olanlar içinde kolay bir yemek. Kasaptan tepsi kebabı için et istediğin zaman uygun bir şekilde istediğinize göre hazırlıyor.
 
Tepsi kebabı Not:
"Lahm-ı Sini & Tepsi Kebabı" nın en önemli püf noktası nelerdir dediğimizde ise, Eti ince açıp, pişirilirken çok kurutmamak ve mutlaka salça kullanmak gerekir”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler