Islama Köfte Nasıl Yapılır?

Islama Köfte Nasıl Yapılır?

Islama köfte nedir? Islama köfte yaparken nelere dikkat edilir? Islama köfte yapmanın püf noktası nelerdir? Islama köftenin kıyması nasıl hazırlanır? En iyi köfte tariflerinden...

Islama Köfte Nasıl Yapılır?
 
Islama köfte nedir? Islama köfte yaparken nelere dikkat edilir? Islama köfte yapmanın püf noktası nelerdir? Islama köftenin kıyması nasıl hazırlanır? 
 
En iyi köfte tariflerinden Islama köfte nasıl pişirilir? Geleneksel Türk mutfağında en meşhur sokak lezzetlerinden ve köfte tariflerinden Islama köfte özellikleri nelerdir?
 
Islama köfteye hangi baharatlar konur? En meşhur köftelerden Islama köftenin sosu nasıl yapılır? Tam ölçüler ve orijinal tarifi ile Sosu kıvamında meşhur ıslama köfte tarifi...
 
Islama Köfte Nasıl Yapılır?
Türk mutfak kültüründe yöresel mutfaklarımızdan hangisinde Islama köfte yapılır?
 
Sakarya mutfağının meşhur lezzeti ıslama köfte, hoş görüntüsü ile sofralara zenginlik katan hem çok lezzetli hem de doyurucu bir lezzettir. Kıyma, sebze ve baharatla hazırlanan ıslama köfte, doyurucu bir yemek olmasından dolayı özellikle iftar sofralarında sıkça tercih edilebilir. Peki ıslama köfte nasıl yapılır? İşte meşhur ıslama köfte tarifi...
 
Hem doyurucu hem de çok lezzetli olan ıslama köfte, baharat hazırlanan yeşilliklerle servis edilen oldukça göz doyurucu bir yemektir. Çok pratik bir yemek olan ıslama köfte kısa sürede hazırlanarak arzuya göre biber, domatesle servis edilebilir.
 
En İyi Köfte Tariflerinden Islama Köfte Nasıl Yapılır?
 
Islama Köfte Nasıl Yapılır?
En Meşhur Sokak Lezzetlerinden Islama Köfte İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
*     500 Gr Dana Kıyma
*     1 Adet Küçük Soğan
*     Bayat Ekmek
*     Karabiber, 
*     Kırmızı Toz Biber, 
*     Kimyon, 
*     Tuz
 
Yöresel Lezzetlerimizden Islama Köftenin Sosu İçin:
 
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
*     Toz Kırmızı Biber
*     Kemik Suyu
*     Sıcak Su
 
En Lezzetli ve En İyi Lezzetlerden, Köfte Çeşitlerinden Islama Köfte Üzeri İçin:
 
*     Domates 
*     Biber
*     Soğan
 
Evde Islama Köfte Hazırlanış Tarifi:
 
Islama Köfte Nasıl Yapılır?
Derin bir kabın içine dana kıyma, ince ince doğranan soğan, karabiber, kimyon, tuz, kırmızı toz biber eklenerek köfte hamuru yoğurulur. Yoğurulan köfte hamuru küçük küçük şekillendirerek kızartılır. Köfteler kızarırken ıslama köftenin sosu hazırlanmaya başlanır.
 
Islama köfte Sosu için sos tenceresinin içine sıvıyağ, kırmızı toz biber, kemik suyu ve sıcak su karıştırılır, kısık ateşte yavaş yavaş kaynatılır. Bayat ekmekler hazırlanan sosla ıslatılır. Islatılan ekmekler tavada ters düz yapılarak kızartılır. Ekmekler sunum tepsisinin en altına konur ve üzerine kızartılan köfteler eklenir. 
 
Islama Köfte Nasıl Yapılır?
Son olarak tavada közlenen domates, soğan ve biberler ilave edilerek servis edilebilir. 
 
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun...
 
En iyi Yörel Lezzetlerimizden Meşhur Islama Köftenin Hikayesi Nedir?
Islama Köfte denince akla ilk gelen şey köftenin mi ekmeğinin mi ıslak olmasıdır.
 
Islama köfte nedir diye soracak olursanız; Birinci ve İkinci Balkan Savaşları sırasında Türkiye’ye göç eden Boşnak ve Makedonların bayat ekmekleri kullanarak kemik sularına katmış oldukları aş olarak ortaya çıkmıştır. Bu yokluk ve savaş mağduriyetinden ortaya çıkan göçün ortak mirasıdır aslında Islama Köfte! 
 
Peki bu ortak yemek mirasının neden Sakarya ve Adapazarı çevresinde meşhur olduğu da merak konusu doğrusu. Balkan göçlerinden sonra en çok göç alan şehirler İstanbul, Sakarya ve Manisa’dır. 
 
Göçten sonra ilk yerleşim yeri özellikle Sakarya olmuştur...
 
Zaten tarihte süre gelen kültürlerin tüm oluşumları yerleşik hayatta ortaya çıkmıştır. Yerleşik hayata geçen bu insanımız Meşhur Balkan Köftesi ile savaşın getirisi olan ıslak kemik sulu ekmeği bir araya getirerek, Meşhur Islama Köfte’yi ortaya çıkarmışlardır.
 
Peki Islama Köfteye Lezzetini Veren Nedir?
 
Geleneksel Türk mutfağında ve yöresel mutfalarımızda işini bilen köftecilerde özellikle Ağrı ve Kars’ta yetişen süt danaların kaburga etleri kullanılmaktadır. 
 
*     Et (Dana Kaburga)
*     Ekmek
*     Soğan
*     Karabiber
*     Tuz
 
Islama Köfteyi ıslama köfte yapan asıl ıslak ekmeğin malzemeleri ise ekşi mayadan yapılmış baston odun ekmeği. Özellikle kara fırında pişmiş olmalı.
 
Islama Köftenin Islak Ekmek Sosu:
 
*     Ağır ağır kaynamış %100 ilikli kemikten et suyu
*     Tatlı kırmızı toz biber
*     Bitkisel Sıvı Yağ

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler