Kallavi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kallavi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kallavi tatlısı hangi ilimize ve hangi yöresel mutfaklara aittir? Evde Kallavi tatlısı yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Yöresel lezzetlerimizden coğrafi işaretler ve tescilli yemekleri...

Kallavi Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Kallavi tatlısı nedir? Kallavi kurabiyemidir yoksa tatlımıdır? Kallavi tatlısı hangi ilimize ve hangi yöresel mutfaklara aittir? Evde Kallavi tatlısı yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Yöresel lezzetlerimizden coğrafi işaretler ve tescilli yemeklerimizden evde Kallavi tatlısı yapmak istermisiniz?
 
Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde osmanlı ve Türk tatlıları arasına da giren Kallavi tatlısını-kurabiyesini Türk aşçı haberleri olarak sizler için araştırdık.  
 
Edirne’nin helva ve şekerlemecilik kültüründe Görüntüsü bir kavuğa benzeyen kallavi adını da buradan alıyor. Edirnelilerin çok değer verdiği yöresel lezzetlerden biri olan kallaviyi evinizde de kolayca yapabilirsiniz.  İşte, kallavi tarifi...
 
Kallavi kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde "Vezir ve sadrazamların giydikleri bir tür kavuk" ve "Çok iri, kocaman" diye geçiyor. Aynı zamanda şık ve göz doyuran yemeklerin bulunduğu zengin sofralar için de kullanılan bir sıfat. 
 
Ancak kallavi aynı zamanda Edirne mutfağına ait bir kurabiyenin de ismi. İçinde un, tuz ve yağ olmayan bu kurabiyeyi siz de evinizde yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ve kallavi kurabiyenin yapılışı hemen aşağıda…
 
Kallavi Nedir? Nasıl Yapılır?
Görüntüsü bir kavuğa benzeyen kallavi adını da buradan alıyor. Edirnelilerin çok değer verdiği yöresel lezzetlerden biri olan kallaviyi evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Kallavinin tarifinde yine Edirne’nin yöresel bir ürünü olan karaçalı balı kullanılıyor. Ancak bu balı bulamazsanız akasya ya da ayçiçeği gibi başka Trakya ballarıyla da kallavi yapmayı deneyebilirsiniz.
 
En İyi Kek Ve Kurabiye Tariflerinden Kallavi Tarifi
 
En İyi Yöresel Lezzetlerimizden Kallavi Tatlısı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kilogram İnce Dövülmüş Antep Fıstığı
*     1 Su Bardağı Şeker
*     250 Gram Karaçalı Balı
*     1 Tutam Safran
*     4 Adet Yumurta Akı
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Kurabiye Çeşitlerinden Kallavi Tatlısı Yapılış Tarifi:
 
Kallavi Nedir? Nasıl Yapılır?
Yoğurma kabına fıstıkları alın. Ortasını havuz gibi açın ve içine şekeri, yumurta akını, safranı ve balı ekleyin. İyice karıştırıp uzun uzun yoğurarak yapışkan kıvamlı bir hamur elde edin.
 
Fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt serin. Kurabiye hamurunuzu krema sıkma torbasına doldurun. Kağıdın üzerine eşit büyüklükte yuvarlaklar sıkın. Ardından krema torbasının ağzını kurabiyelerin üzerine hafifçe bastırarak minik yuvarlaklar oluşturun.
 
Kurabiyelerinizi düşük ısıda (130-140 derece civarı) fırına verin ve ortalama 20-25 dakika pişirin. Üzeri kızardığında kallavi yemeye hazırdır. İki kurabiyeyi birleştirip acıbadem kurabiyesi gibi servis edebilirsiniz. Arzu ederseniz arasına kaymaklı dondurma da sürebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler