Çilekli Milföy Pasta

Çilekli Milföy Pasta

Çilekli Milföy Pasta nasıl yapılır? Ünlü Türk mutfağı şeflerinden Arda Türkmen'in özel türk tatlıları tariflerinden Çilekli Milföy Pasta yapabilmek için kullanılan malzemeler nelerdir?

Çilekli Milföy Pasta Tarifi:
 
Çilekli Milföy Pasta nasıl yapılır? Ünlü Türk mutfağı şeflerinden Arda Türkmen'in özel Türk tatlıları tariflerinden Çilekli Milföy Pasta yapabilmek için kullanılan malzemeler nelerdir? Çilekli Milföy Pasta yapmanın püf noktalarını öğrenmek istermisiniz?
 
Günümüz modern Türk mutfağında yeni tatlı çeşitlerinden Çilekli Milföy Pasta tarifini mutfaklarınıza getirdik...
 
Çilekli Milföy Pasta Nasıl Yapılır?
"Şef Arda Türkmen"
 
Çıtır Çıtır Ve Bol Kremalı
(6-8 Kişilik)
 
Çilekli Milföy Pasta İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
* 6 Adet Dikdörtgen Milföy
* 30-35 Adet Çilek
 
 
En Hafif Pasta Tariflerinden Çilekli Milföy Pasta Kreması İçin...
 
*    2 Su Bardağı Süt
*    2 Su Bardağı Krema
*    1 + 1/4 Su Bardağı Tozşeker
*    2 Adet Yumurta Sarısı
*    1 Su Bardağından 2 Parmak Eksik Un
*    1/4 Su Bardağı Mısır Nişastası
*    1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    1 Paket Vanilya
*    2 Su Bardağı Labne
 
Çilekli Milföy Pasta Yapılış Tarifi:
 
Çilekli Milföy Pasta Tarifi:
* Süt ve kremayı bir tencereye alın ve ısıtın.
 
* Karıştırma kabına tozşeker ve yumurta sarılarını alın ve iyice çırpın. Karışım hafif kum kıvamı alınca un ve nişastayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
 
* Karışım iyice kum gibi olunca ılık olan sütlü krema karışımını yumurtalı karışıma yavaş yavaş, sürekli çırparak ekleyin. İyice harmanlayın.
 
* Karışımı tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. Ardından vanilya
ve tereyağını ekleyip karıştırın.
 
* Muhallebi ılıyınca labneyi ekleyin ve iyice karıştırın. Pastacı kremanız hazır olunca kremanın üzerini streç filmle kaplayın ve soğumaya bırakın.
 
* Milföyleri dondurucudan çıkarın ve ısınması için tezgâha bırakın. Milföyler hafif yumuşayınca iki tanesini birbirine yapıştırın.
 
* Fırın tepsisinin tabanına fırın kâğıdı yayın, milföyleri dizin. Başka bir fırın tepsisini üzerine kapatın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
 
* Çilekleri küçük küpler halinde doğrayın. Krema ve çilekleri karıştırın. Fırından çıkan milföyleri soğuttuktan sonra alt katına hazırladığınız çilekli pastacı kremasından yayın ve üzerine bir milföy katı daha ekleyin. Bu milföy katının üzerine de pastacı kreması yayın. En üst kata milföy ekleyin. Pudraşekeri serperek servis edebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler