Vişneli Limon Kremalı Tart Nasıl Yapılır?

Vişneli Limon Kremalı Tart Nasıl Yapılır?

En iyi tart tariflerinden modern Türk mutfağında Vişneli Limon Kremalı Tart için kullanılan malzemeler nelerdir? Evde Vişneli Limon Kremalı Tart yapmak için Türk mutfağı..

Vişneli Limon Kremalı Tart nasıl yapılır? En iyi tart tariflerinden modern Türk mutfağında Vişneli Limon Kremalı Tart için kullanılan malzemeler nelerdir? Evde Vişneli Limon Kremalı Tart yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel tart tariflerinden faydalanmak istermisiniz? 
 
İşte sizlere Vişneli Limon Kremalı Tart tarifi...
 
Yenilikçi Lezzetlerden Modern Türk Mutfağında Vişneli Limon Kremalı Tart Tarifi
 
Vişneli Limon Kremalı Tart İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*   150 gram tereyağı

*   1 adet yumurtanın sarısı

*   Yarım su bardağı toz şeker

*   Yarım çay bardağı süt

*   2,5 su bardağı un

*   1 paket vanilya
 
Vişneli Limon Kremalı Tart Limonlu Krema İçin:
 
*   2 adet yumurta

*   3,5 su bardağı süt

*   1,5 çay bardağı şeker

*   1 su bardağı mısır nişastası

*   2 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
 
Vişneli Limon Kremalı Tart Vişneli Sos İçin:
 
*   1 su bardağı vişne

*   1 çay bardağı şeker

*   2 tatlı kaşığı buğday nişastası

*   1 çay bardağı su
 
Vişneli Limon Kremalı Tart Nasıl Yapılır?
 
Öncelikle un ve vanilyayı derin bir kasede karıştırınız. Şeker, süt, tereyağı ve yumurta sarısını ilave edip güzelce yoğurunuz. Daha sonra hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendiriniz. Limonlu krema için tencereye süt ve şekeri ilave edip kaynatınız.
 
Farklı bir kapta yumurtaları çırpınız. Üzerine de nişasta ekleyin ve karıştırınız. Süt ve şeker kaynamaya başlayınca nişastalı yumurtayı yavaş yavaş ilave edin ve hızlıca karıştırınız.
 
En son limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını da ekleyip karıştırın ve ocaktan alınız. Ocaktan alınca mikserle birkaç dakika çırpın ve soğuması için kenara alınız. Daha sonra tart kalıbını yağlayınız.
 
Önceden hazırladığını hamurun üzerine un serperek tart kalıbının büyüklüğünde açarak yerleştiriniz. Limonlu krema soğuyunca tekrar çırpın ve hamurun üzerine yayınız. Tartınızı önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişiriniz.
 
Ayıklanmış vişneyi küçük bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin ve ocakta 5 dakika kadar pişiriniz. Nişastayı bir çay bardağı su ile karıştırıp açın ve vişneye ekleyiniz. Vişneli sos koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alıp soğuması için bekletiniz.
 
Soğuyunca tartın üzerine döküp buzdolabında dinlendiriniz.
Şimdiden Afiyet olsun


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler