"Şef Jülide Başkur" Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini

Günümüzde Modern Türk mutfağında şeflerin özel yemek tarifleri ile yeni muhteşem lezzetlere kavuşmakta. Yeni füzyon lezzetlerinin...

"Şef Jülide Başkur" Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini..."Şef Jülide Başkur" Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini...
 
Farklı coğrafyalardan farklı lezzetlerin mutfağımızda buluşarak yeni füzyon lezzetlerine dönüşmesi ve bu nefis yemeklerin yaratıcı ve yenilikçi şeflerimiz tarafından mutfak kültürümüze kazandırılması yeni gelişmeleri gözler önüne seriyor... 
 
Günümüzde Modern Türk mutfağı yemek çeşitleri şeflerin özel yemek tarifleri ile muhteşem ve kusursuz yeni lezzetlere kavuşmakta. 
 
Peki Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini nasıl yapılır? Başarılı Türk mutfağı şeflerinden Jülide Başkur'un birbirinden lezzetli yemek arşivinde bulduğumuz muhteşem lezzetlerden Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini tarifini mutfaklarınıza taşımak istedik.
 
Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini
"Şef Jülide Başkur"
 
Sadece biraz merak ve sevgi, maharet kendiliğinden geliyor diyebilirim. Hepinize lezzet dolu günler dileğiyle.
 
Malzemeler:
 
Sade Makarna Hamuru:
*     3 Adet Yumurta
*     400 gr un
*     1 Çay Kaşığı Tuz
 
Ispanak Köklü Makarna Hamuru:
*     1 Adet Yumurta
*     3 Yemek Kaşığı Ispanak Kökü Püresi
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     350 Gr Un
 
"Şef Jülide Başkur" Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini...İç Harcının Hazırlanması: 
 
250 Gr ıspanak kökü bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenir. İçine 2-3 diş sarımsak ince ince doğranır, 1/2 çay kaşığı tuz. 1/2 çay kaşığı karabiber ilave edilir.
 
Karidesler ilave edilip tekrar pişirilir. Bir çimdik pul biber ve 1/2 çay kaşığı muskat rendesi, bir çimdik zerdeçal da ilave edip pişip suyunu çekince rondo da hafif iri kalacak şekilde parçalanır. İç harcımız hazırdır.  
 
Sosun Hazırlanması:
250 Gr ıspanak kökü 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenir ve 2-3 diş sarımsak ince ince doğranır. 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı muskat rendesi,1/2 çay kaşığı karabiber ilave edilir.
 
Pişen ıspanak köküne 1/2 su bardağı süt ilave edip biraz çektirilen sosa 1/2 çay bardağı krema ilave edilir. Kaynayınca rondo da iyice çekilir ve sos  haline getirilir.
 
Yapılışı:
Hamurlar ayrı ayrı karıştırılarak bir mutfak robotunda veya elde hazırlanır ve 30 dakika dinlendirilir. Bir makarna makinası veya elde makarna yufkası kalınlığında dikdörtgen bir şekilde açılır. Ispanaklı yufkalar erişte şeklinde kesilir. Sade makarna yufkasına biraz su sıkılarak üzerine ıspanaklı şeritler şekildeki gibi yerleştirilir. 
 
Elde edilen yufka merdane ile ezilerek renklerin kaynaşması sağlanır. 6*6 cm lik kareler kesilir ve iç harcı konur muska gibi  ama hafif uçlar kaydırılarak birleştirilir. Daha sonra iki kulak birbirine birlestirilir. Ve kaynayan suda 10 dakika pişirilir. Sosun üzerinde servis edilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler