Siyez Unlu Ekmek...

Siyez Unlu Ekmek...

Geleneksel Türk Mutfağında Hamur İşi Tariflerinden Siyez Unlu Ekmek İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir? Gelenek -sel Türk Mutfağı Şeflerinin Özel Ekmek Tariflerinden Siyez..

Siyez Unlu Ekmek 
Şef Refika Birgül
 
Siyez unlu ekmek Refika Birgül’ün Mutfağı’nda yapılan ve çok beğenilen lezzetlerin başında gelmektedir. Sosyal medya platformlarında çeşitli yemek tarifleri veren Refika Birgül, ev hanımları tarafından oldukça beğenilen bir aşçıdır. Tam tutan lezzetli hamur işi tarifleri, hemen her kadının kendi mutfaklarında bir aşçıya dönüşmesine yardımcı olmaktadır. Siyez unlu ekmek tarifi Refika Birgül’ün yapışı ile uygulamak istiyorsanız temin etmeniz gereken malzemeler şunlardır;
 
Siyez Unlu Ekmek Nasıl Yapılır?
 
Siyez Unlu Ekmek
Geleneksel Türk Mutfağında Hamur İşi Tariflerinden Siyez Unlu Ekmek İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     150 Gr Ekşi Maya,
*     300 Gr Siyez Unu,
*     200 Gr Beyaz Un,
*     350 Ml Ilık Su,
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz,
 
Geleneksel Türk Mutfağı Şeflerinin Özel Ekmek Tariflerinden Siyez Unlu Ekmek Yapılış Tarifi:
 
Siyez Unlu Ekmek
Siyez unundan ekmek yapımı için öncelikle kuru gıdaların tamamını karıştırın ve ortasına minik bir havuz açın. Açtığınız bu havuza suyunuzu ve ekşi mayanızı ekleyin. Öncelikle bir tahta kaşığı yardımı ile bu malzemeleri güzelce bir karıştırın. Sonrasında hamurunuzu tezgaha alın ve azar azar un eklemesi yaparak, istediğiniz kıvam elde edilene dek hamurunuzu döver gibi yoğurun. Bu şekilde yaklaşık 6-7 dakika hamuru dövmeniz, hamurdaki glutenin uyanmasını sağlayacaktır. Glutenin uyandırılması ise kabarcıkların hapsolmasını sağlayabilecektir.
 
Siyez unundan ekmek için hamuru yoğurduktan sonra ağzını kapatın ve yaklaşık 3 saat kadar hamurunuzu mayalandırın. Ekşi maya kullanıldığı için bu tarifte bekletme süresi 3 saattir. Sürenin altında kalmamaya özen göstermelisiniz. Daha sonra hamurunuzu yuvarlak bir şekilde şekillendirin ve bir kabın içerisine yerleştirin.
 
Siyez Unlu Ekmek
İşlem sonunda ağzını da kapatarak, dışarıda 5 saat ya da buzdolabında bir gece olacak şekilde bekletin. Bekleme süresi sonunda yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekilde şekillendirdiğiniz, siyez unundan ekmek hamurunuzu yerleştirin. 240 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 40-45 dakika pişirin. Pişme süresi sonunda ise ekmeğinizi nemli bir beze sararak 1 saat kadar dinlendirin. Dinlendirme sonrasında siyez unundan ekmek tarifi hazır hale gelecektir. Afiyetle tüketebilirsiniz.
 
Siyez Unundan Ekmek Yapımı Püf Noktaları Nelerdir?
 
Siyez unundan ekmek yapımı sırasında dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunuyor. Ekmek yapımı sırasında unu eleyerek ve kontrollü bir şekilde dökmeniz, ekmeğin yumuşak kalmasını sağlayabilmektedir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ekmeğin hamur aşamasındayken fazla kabarmamasıdır.
 
Siyez Unlu Ekmek
Siyez unundan ekmek yaparken, hamur mayalanma sırasında aşırı kabarmayacaktır. Ekmek ancak pişme sırasında kabarma eğilimi gösterecektir. Buna dikkat etmeniz, zaman kaybetme olasılığınızı ortadan kaldıracaktır.
 
Siyez Unlu Ekmek Kaç Kalori ? Diyetteyken Siyez Unlu Ekmek Tüketilir mi?
 
Diyetteyken siyez unlu ekmek tüketmenin hiçbir zararı bulunmamaktadır. Kişiler gönül rahatlığı ile porsiyon sınırlaması dahilinde bu ekmeği tüketebileceklerdir. Siyez unlu ekmek kalori bilgisi ise uzmanlar tarafından bir dilimi (30 gr) 67 kcal şeklinde paylaşmışlardır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler