Kadın Girişimciler...

Kadın Girişimciler...

Komisyon, eğitim ve tanıtım desteği. iyzico-PayU Türkiye CEO’su Barbaros Özbugutu, kadın girişimcileri destekle -mekten onur duyduklarını söyleşerek şöyle konuştu:

Kadın Girişimciler Desteklenmeli...
 
Kadın girişimciler, toplumda sürdürülebilir bir kalkınma için hayati önem taşıyor. Finans teknolojileri şirketi iyzico, iş ortakları Google, Good4Trust, IdeaSoft, Paraşüt ve Mükellef ile birlikte hayata geçirdiği iyzico Kadın GirisDestek Programı ile kadın girişimcilerin gücünü “iyiden iyiye” artırmayı hedefliyor.
 
Kadınların üretkenliğini destekleyen, gelişimini teşvik eden ve finansal desteğe erişimde fırsat eşitliği sunan programların düzenlenmesi, toplumsal kalkınma için atılması gereken adımların başında geliyor. Fintek şirketi iyzico, “İyiden İyiye” çatısı altında iş ortakları Google, Good4Trust, IdeaSoft, Paraşüt ve Mükellef ile birlikte iyzico Kadın GirisDestek Programı’nı hayata geçirdi. Program başvuruları, iyzico web sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor.
 
Komisyon, eğitim ve tanıtım desteği
 
Dijital Finansal Kapsayıcılık Raporu ile kadın-erkek istihdam eşitsizliğinin altını çizen iyzico, Kadın GirişimcininYanındayız sloganıyla hayallerinin peşinden gitmek isteyen binlerce kadın girişimciye destek oluyor. Başvuruları geçtiğimiz Salı günü başlayan iyzico Kadın GirisDestek Programı, kadın girişimciler için finanstan eğitime kadar birçok avantajı içerisinde barındırıyor. iyzico, program dahilinde ilk altı ay sıfır komisyon desteği sunuyor. Programa dahil olan kadın girişimcilere sosyal medya tanıtım desteği sunarak yeni takipçi ve satış kazandırıyor. 
 
iyzico, iş ortaklar Google, Good4Trust, IdeaSoft, Paraşüt ve Mükellef sunduğu özel indirimlerle kadın girişimcileri her alanda destekliyor. Katılımcılara dijital pazarlama ve online satış alanlarında ücretsiz eğitimler de veriliyor. Program dâhilindeki tüm kadın girişimciler, iyzico’nun e-ticaret dünyasında fırsatlar yaratan iyzico ile Öde ürünüyle müşterilerine farklı ödeme alternatifleri sunma şansı yakalıyor.
 
“Kadın girişimcilerin yanındayız”
 
Kadın Girişimciler Desteklenmeli
iyzico-PayU Türkiye CEO’su Barbaros Özbugutu, kadın girişimcileri desteklemekten onur duyduklarını söyleşerek şöyle konuştu:
 
“Finansal hizmetleri demokratikleştirme amacıyla çıktığımız bu yolda, ‘İyiden İyiye’ çatısı altında topluma, çevreye ve kültüre değer katacak projelere sürdürülebilir bir destek veriyoruz. Kadın girişimcilerimizin iş hayatında daha kalıcı olabilmesini sağlamak adına tasarladığımız iyzico Girişimci Kadınlarımıza Destek Programı da bu vizyonumuzun bir parçası. Üreten kadınlar her alanda varlar ve tüm koşullara rağmen var güçleriyle üretmeye devam ediyorlar. Bu üretimi iyiden iyiye büyütmek adına, iş ortaklarımızla birlikte kadın girişimcilerimizin yanında olmaya ve onlara çok yönlü bir destek sunmaya devam edeceğiz.”
 
Türkiye Turizm Haberlerinde De Yer Alan Haberde Fırsatlar Neler?
 
- Tek çekim ödemelerde 100 bin TL işlem hacmine kadar 0 komisyon ile kadın girişimcilere finansal destek sunuluyor. l Google ile birlikte kadın girişimcilere dijital pazarlama ve online satış alanlarında ücretsiz eğitimler veriliyor. l Programa dahil olan kadın girişimciler iyzico sosyal medya hesapları üzerinden tanıtılıyor, onlara binlerce yeni takipçi ve satış kazandırılıyor. l İş ortaklarının sunduğu özel indirimlerle kadın girişimciler her alanda destekleniyor.
 
Eşitliği içselleştirmek
 
Kadın ve erkek birlikte çalışma hayatının içinde olsa da genelde kadının ev işlerini yürütmesi ve çocuğa bakması; erkeğin ise ailenin gelirini sağlaması gerektiği anlayışı toplumun zihnine yerleşmiştir. Ezbere yapılan ve birbirinden kopyalanarak alınan şirket uygulamaları temelde bu eşitliği içselleştirememeye mi dayanıyor?
 
Bunu bir örnekle açıklayalım. Bir şirketin sadece kadın çalışanlarına doğum sonrası bir takım yan haklar verdiğini ve İş Kanunu’nda düzenlenen annelik iznini uzattığını ve babalık izni ile ilgili hiçbir düzenleme yapmadığını düşünelim. 
 
Kadın Girişimciler Desteklenmeli
Bu ilk bakışta kadınlar için iyi bir adım gibi düşünülse de esasen aynı hakların erkek çalışanların eşlerinin çocuk sahibi olması halinde erkek çalışanlara verilmemesi, yalnızca kadının buna ihtiyacı olduğu ve aslında kadının çocuğa bakmakla görevli ebeveyn olduğu düşüncesinin bir yansımasıdır.
 
Oysa amaç kadının doğum sonrası iş hayatına kolayca dönmesini sağlamak ve toplumun kadına ve erkeğe biçtiği rolleri yıkıp insanın kendi rolünü kendisinin seçmesini sağlamak ise bu ancak, erkeklerin de yeni doğan çocuklarına bakabilmelerine imkân sağlamakla olur. Sorunu ve kaynağını anlamadığımız sürece yapmaya çalıştığımız uygulamalar başta iyi görünse de ne yazık ki yüzeysel kalacak...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler