Fava Nasıl Yapılır?

Fava Nasıl Yapılır?

Fava yapmak için gereken malzemeler nelerdir? Fava yaparken nelere dikkat edilir? Eğer Türk mutfağı şeflerinin özel iştah açıcı meze tariflerinden faydalanmak isterseniz...

Geleneksel Türk mutfağında en eski iştah açıcılardan fava nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en eski iştah açıcılardan fava nasıl yapılır? 
 
Fava yapmak için gereken malzemeler nelerdir? Fava yaparken nelere dikkat edilir? Eğer Türk mutfağı şeflerinin özel iştah açıcı meze tariflerinden faydalanmak isterseniz en kısa sürede aşağıdaki nefis tarifimizi deneyebilirsiniz...
 
Fava Nasıl Yapılır?
Şef Jülide Başkur
 
Fava İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*     2 Su Bardağı Kuru Kabuksuz Bakla
*     1 Adet Kuru Soğan
*     ½ Çay Bardağı Zeytinyağı
*     1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
*     Tuz
*     Su – Üzerini 2 Parmak Geçecek Kadar
 
Fava Süsleme Malzemeleri
*     Dereotu
*     1 Adet Kırmızı Soğan
*     Zeytinyağı
*     Ceviz
 
Geleneksel Türk mutfağında Fava Yapılış Tarifi:
Soğan, bakla, tuz, zeytinyağı, şeker bir tencereye konur, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edip suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. 
 
Blenderdan geçirilip, bir kaba yayılır ve streç ile kapatılır. 
 
Ilınınca buzdolabına konur kıvam alıncaya kadar 2 ila 3 saat bekletilir. Dolaptan çıkan favayı, dereotu, ceviz, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile süsleyip servis edebilirsiniz. 
 
Afiyetler olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler