Bibimbap Nasıl Yapılır?

Bibimbap Nasıl Yapılır?

Bibimbap nedir? Bibimbap hangi ülke mutfağına aittir? Bibimbap hangi garnütörler ile servis edilir? Bibimbap yapmanın püf noktası nelerdir? En iyi Bibimbap tarifini Türk...

Bibimbap Nasıl Yapılır?Bibimbap nedir? Bibimbap hangi ülke mutfağına aittir? Bibimbap hangi garnütörler ile servis edilir? Bibimbap yapmanın püf noktası nelerdir? Türk aşçı haberleri olarak araştırdık ve En iyi Bibimbap tarifini Türk mutfağı şeflerinden "Jülide Başkur" un yemek arşivinde bulduk.
 
Bibimbap, bir pirinç Kore mutfağı yemeğidir. Bibimbap servis edilirken bir kase beyaz pirinç ve yanında namul ve gochujang ya da doenjang ile servis edilir. Güney Kore'de: Jeonju, Jinju, ve Tongyeong'da oldukça popülerdir. 2011 yılında Dünyanın 50 en lezzetli yemekler listesine 40 numara olarak girmiştir.
 
Peki Bibimbap yapabilmek için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere şef Jülide başvurun özel tarifi ile Bibimbap tarifi...
 
Bibimbap Nasıl Yapılır?
"Şef Jülide Başkur"
 
Hoş, hafif, sağlıklı, renkli, lezzetli ve doyurucu bir Kore yemeği. Bence, özellikle de benim gibi rejim yapıyorsanız mutlaka denemelisiniz. Gördüğünüz gibi çok da kolay bir şekilde yapılan bir uzakdoğu mutfağı klasiği.
 
İstediğiniz sebzeleri soteleyerek alt tabanda pilav eşliğinde servis edilir. BİBİMBAP özellikle bir de et eşliğinde tamamlanır,  bu isterseniz tavuk veya balık ya da kırmızı et olabilir. Üzerine soya sosu ve acı sos koymak bence elzemdir.
 
Bu yemekten sonra kendimi çok sağlıklı hissettiğim de bir gerçek şiddetle tavsiye ederim.
 
Bibimbap nasıl yapılır?
Uluslararası mutfaklarda en iyi lezzetlerden Bibimbap için kullanılan Malzemeler nelerdir?
 
Pilav Malzemeleri:
 
*     2 Su Bardağı Pirinç
*     3 Su Bardağı Su
*     1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
 
En faklı yumurtalı yemeklerden Bibimbap Pilavın üstü için:
 
*     4 Adet Yumurta
*     1 Adet Havuç, julyen halinde kesilmiş
*     1 Adet Kabak, kibrit çöpü halinde kesilmiş
*     2 Adet Kapya Biber julyen halinde doğranmış
*     2 Adet Yeşil Biber julyen halinde doğranmış
*     300 Gr Mantar
*     200 Gr Brokoli 
*     2 Adet Tavuk Göğsü julyen halinde doğranmış
*     2 Adet Salatalık julyen halinde doğranmış
 
Her sotelenecek sebze için:
 
*     1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 
*     1 Tutam tuz
*     1 Çay Kaşığı Sarımsak Ezmesi
*     1 Çay Kaşığı soya sosu
*     1/2 Çay Kaşığı Hardal tozu
 
Bibimbap Yapılış Tarifi:
 
Bibimbap Nasıl Yapılır?
Pirinç iyice yıkanır ve süzülür. Su kaynamaya başlayınca içine salınır. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Pilav suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
 
Zeytinyağı wok tavada ısıtın. Ayrı ayrı bütün sebzeleri tuz ve hardal tozunu ve soya sosu ilave edip sarımsak ilave ile 5 er dakika soteleyin.
Son olarak julyen kesilmiş tavuklar da sotelenir. 
 
 Hafifçe yağladığınız bir tavaya yumurtaları kırın ve yumurtaların beyazları pişene kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin. 
 
Son olarak kaseye, önce pilav üzerine, sırasıyla sebzeler ve tavuk dizilir. En üste yumurta konur. Üzerine de acı sos ve susam konur. Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler