• "Ferida" İstanbul

  • "Ferida" İstanbul

  • "Ferida" İstanbul


"Ferida" İstanbul

Şef Murat Bozok, Ferida’yı özgün kılan olguları şöyle özetledi: “El yapımı malzemeler 'den ortaya çıkan imza tabaklar, mutluluk hissi yaratan ambiyans ve dünya mutfağının yanın..

"Ferida" İstanbul"Ferida" İstanbul
 
Brasserie kavramına yeni bir boyut kazandıran ‘Ferida’, İstanbul’un yeni buluşma noktası tarihi Fişekhane’de kapılarını açtı. Şef Murat Bozok danışmanlığında yaklaşık 1 yıl süren çalışmaların ardından misafirlerine hoş geldiniz diyen işletme yeme içme sektöründe yeni bir vizyonun temsilcisi olacak. 
 
Ünlü Şef Murat Bozok, Ferida’yı özgün kılan olguları şöyle özetledi: “El yapımı malzemelerden ortaya çıkan imza tabaklar, mutluluk hissi yaratan ambiyans ve dünya mutfağının yanında menü için özel olarak seçilen Balkan tatları.”
 
Son dönemde bünyesinden küresel ölçekte markalar çıkaran Türk yeme içme sektörü planlı ve stratejik yatırımlarla istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Yaklaşık 30 yıldır tekstil sektöründe faaliyet gösteren Özbayrak ailesi, Türk mutfağı şeflerinden Murat Bozok’un danışmanlığında yaklaşık 1 yıl süren çalışmaların ardından ‘Ferida’yı sektöre kazandırdı. 
 
"Ferida" İstanbul
Özbayrak ailesinin ikinci kuşak temsilcileri Orhan Özbayrak ve Semih Özbayrak’ın öncülüğünde ortaya çıkan marka, Murat Bozok’un üzerinde titizlikle çalıştığı özel bir menü ile İstanbul’un yeni buluşma noktası tarihi Fişekhane’de kapılarını açtı.
 
Son günlerde Türkiyede gastronomi haberlerinde sıkça yer alan en iyi restoranlardan “Ferida, Brasserie kavramında yeni bir vizyon öncüsü olacak"
 
"Ferida" İstanbulFerida Restoran menüsünün adeta bir kitap yazımı titizliğinde ortaya çıktığını söyleyen Şef Murat Bozok, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Ferida markası bizleri oldukça heyecanlandırıyor. İnsanın kendisini hem menü hem de ambiyans anlamında özel hissedeceği bir projeye hayat vermiş olduk. Ferida’nın Brasserie felsefesinin temelinde el yapımı hammadde var. 
 
Yani misafirlerimize sunduğumuz tüm final tabakların malzemeleri yine Ferida mutfağının şeflerinin ellerinden çıkıyor. Restoran Menümüzü, ziyaretçilerimizde kafa karışıklığı yaratmayacak şekilde tasarladık. Balkan lezzetlerinde de oldukça iddialıyız. Hem iç hem de dış ambiyans olarak Ferida insanda gerçek anlamda bir mutluluk hissi yaratıyor.” dedi.
 
“Bizin için uzun soluklu bir proje”
 
Restoran işletmeciliğinde insan olgusunun yatırımın önünde geldiğini söyleyen Orhan-Semih Özbayrak ise, markanın kuruluş hikayesini ve hedeflerini şu cümlelerle aktardılar: “Tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketimiz var. Şimdi ise Ferida ile restoran işletmeciliğine giriş yapıyoruz. 
 
"Ferida" İstanbul
Türkiyede Gastronomi sektöründe yeniyiz fakat lezzetli yemekler hazırlamak ve misafir ağırlamak hiç de yabancı olmadığımız bir konu. Bosna göçmeni olarak kendimize özgü lezzetlerimizi uzun ve kalabalık sofralarda ailemiz ve misafirlerimizle paylaşarak yetiştik. 
 
Markamızın ismi Babaannemizin isminden, yani Ferida’dan geliyor. Ferida Hanım, o zamanki ismiyle Yugoslavya’nın en ünlü aşçılarından biriydi. Bu sebeple lezzet tüyolarını ustasından öğrenme şansımız oldu. 
 
"Ferida" İstanbulKendimizi yeni nesil Boşnak mutfağı olarak nitelendiriyoruz. Sevgili Murat Bozok’un öncülüğünde Dünya lezzetlerine Boşnak dokunuşları yaparak lezzetlerine lezzet katacağımıza inanıyoruz. 
 
Menümüz sadece Balkan mutfağından ve Boşnak yemeklerinden oluşmayacak. Dünya mutfağından seçmeler de seçeneklerimiz arasında. İç ve dış alan toplamında 200 kişiye kusursuz hizmet için hazırlıklarımızı tamamladık. Paket servisimiz de olacak. Fişekhane’nin tarihi atmosferi ve Ferida’nın lezzetleri ile yaratacağı ahenk bizi sürecin en başından beri çok heyecanlandırıyor. 
 
Öncelikle İstanbul’da büyüme hedefimiz var. Sonrasında ise yurtiçinde ve yurtdışında şubeleşmek ve bu lezzetleri dünyaya yaymak istiyoruz. Ferida bizim için uzun soluklu bir proje. Planlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler