En Pratik Bayram Yemekleri

En Pratik Bayram Yemekleri "Ciğer Tava" Nasıl Yapılır?

En iyi Ciğer Tava nasıl yapılır? En pratik bayram yemeklerinden Ciğer Tava için gerekenler nelerdir? Bayramda ciğer tava yaparken nelere dikkat..

En Pratik Bayram Yemeklerinden "Ciğer Tava" Nasıl Yapılır?
 
Ciğer Tava nedir? En iyi Ciğer Tava nasıl yapılır? En pratik bayram yemeklerinden Ciğer Tava için gereken malzemeler nelerdir? Bayramda ciğer tava yaparken nelere dikkat edilir?
 
Ciğer Tava yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Osmanlı saray mutfağında en özel yemekler arasında yer alan ve Kurban Bayramı sofralarında vazgeçilmezlerden ve en iyi sakatat yemeklerinden olan Terbiyeli Ciğer Tavası tarifini sizler için hazırladık.
 
En Pratik Bayram Yemeklerinden "Ciğer Tava" Nasıl Yapılır?
En Pratik Bayram Yemeklerinden Terbiyeli Ciğer Tavası Malzemeleri
 
*     1,5 Kg Karaciğer (Küçük Kuşbaşı Doğranmış)
*     400 Gr Soğan (İnce Kıyılmış Ya Da 3 Orta Boy)
*     400 Ml Su ( 1 1/5 Su Bardağı)
*     120 Ml Zeytinyağı (6 Çorba Kaşığı)
*     450 Gr Domates (Kabukları Soyulup, İnce Doğranmış), (4 Orta Boy)
*     350 Ml Et Suyu (1 Su Bardağı)
*     1 Adet Limon (Suyu)
*     1 Bağ Maydanoz (İnce Kıyılmış)
*     3 Çay Kaşığı Kimyon
 
En Pratik Bayram Yemeklerinden Terbiyeli Ciğer Tavası Yapılışı
 
Ciğerleri soğuk su ile yıkadıktan sonra yıkayarak süzdürün. İnce kıyılmış soğanın yarısı ve tuz ile ciğerleri  ovalayarak, 1 saat dinlenmeye bırakın. Bu sürenin hemen sonunda ciğerleri yeniden soğuk su ile yıkayarak, tencerenin içerisine koyun. Üzerlerine su ekleyerek suyunu tümüyle çekinceye kadar pişirin.
 
Suyunu çekinceye kadar tencerenin içerisine zeytinyağını koyarak ciğerleri iyice kızartın. Kalan soğanı ve domatesleri de bunun içine katarak 15 dakika kadar daha pişirin.
 
En Pratik Bayram Yemeklerinden "Ciğer Tava" Nasıl Yapılır?
Ciğerlerin üzerine et suyunu, limon suyunu ve maydanozları ekleyerek bir taşım kadar kaynatın. Ateşi kısarak yaklaşık 10 dakika daha pişirmeyi sürdürün.
 
Pişen ciğerleri bir tabağın içerisine boşaltın. Üzerlerine kimyon ve biraz ince kıyılmış maydanoz serperek servise hazır hale getirin.
 
Ciğerin faydaları Nelerdir?
 
İçerisinde özellikle A vitaminini yoğunlukla bulunduran ciğer, günlük protein ihtiyacını bir porsiyonu ile fazlasıyla karşılamaktadır. Bunun yanında içerisinde bulunan aminoasit ve yağ asitleri ile de doyurucu bir çeşit olmaktadır. Peki ciğerin faydaları nelerdir?
 
Besleyici ve Sağlıklı Bir Öğün İçin Ciğer Tercih Etmelisiniz
 
Besleyiciliği özelliği ile ön plana çıkan ciğer, özellikle çok fazla pişirilmeden yendiğinde besleyicilikte zirveye oturuyor. Eğer çok fazla ısıl işlemden geçerse besin değerlerini kaybedebilen ciğerin, iç kısmı hafif pembemsi bir şekilde bırakılınca ideal seviyeye gelmiş oluyor. Bunun yanında dana ciğeri mi kuzu ciğeri mi daha faydalıdır, diye aklınıza takılan diğer soruları da araştırdık.
 
Dana Ciğeri'mi yoksa Kuzu Ciğeri'mi Tüketilmeli?
 
Dana ciğeri ile kuzu ciğeri arasında tercih yapmakta zorlananlara iyi haberlerimiz var; ikisinin de farklı besin değerleri mevcut. Dana ciğerinin faydaları, ciğerin esas işlevi olan kan yapma görevini yendikten sonra da devam ettirmesinden kaynaklanmaktadır. Dana ciğeri, ağırlıklı olarak protein ve yağ aminoasitleri içererek kişinin günlük protein ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur.
 
Bunun yanında kuzu ciğerinin yararları arasında daha çok vitamin bulunuyor. Kuzu ciğerinde depolanmış halde bulunan protein oranı, kuzunun diğer et bölümlerine göre daha fazla olsa da, bu konuda dana ciğeri daha fazla bilinmektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler