Berkay Dizdar; Butik Ve Yöresel Üretici Desteklenmeli

Berkay Dizdar; Butik Ve Yöresel Üretici Desteklenmeli

Özlüce'de 2021 yılı ilk günü itibari ile pandemi koşullarında paket servis olarak hizmete açılan Bacari Bistro, normalleş -menin ardından Bursalılar...

Butik ve Yöresel Üreticiyi Desteklemeye Özen Gösteriyorum...
 
Çocukluk hayali olan restoran işletmeciliğini, 2021 yılbaşı gecesinde gerçeğe dönüştüren girişimci Berkay Dizdar, Özlüce'de açtığı Bacari Bistro Restaurant ile Ege ve Akdeniz esintisini aperatif lezzetler, tadım menüleri ve butik içeceklerle Bursalılara sunuyor.
 
Özlüce'de 2021 yılı ilk günü itibari ile pandemi koşullarında paket servis olarak hizmete açılan Bacari Bistro, normalleşmenin ardından Bursalıların gözdesi oldu. Ege mutfağı ve Akdeniz mutfağını, yerli ürünlerin kullanımı ile yeniden yorumlayan Girişimci Berkay Dizdar, yeni nesil menülerle konuklarını mest ediyor.
 
"Daha ilkokul öğrencisiyken, okulda kendi tarifimle kek yapıp, annemin tarif defterine eklemiştim. 
 
O kekle beraber mutfağa olan aşkım da kabardı" diyen Bacari Bistro işletme sahibi Berkay Dizdar, aile büyüklerinden gelen yemek yapma sevgisinin kendisinde de olduğunu ve özel tarifler çıkarmayı her zaman çok sevdiğini söyledi. Dizdar, "Babaannemden Balkan mutfağını, anneannemden Osmanlı mutfağını öğrendim. Şimdi de Ege ve Akdeniz mutfağı üzerine yoğunlaşıyorum. Aslında geleneksel tariflerimizi yeni nesil dokunuşlarla bambaşka lezzetlere dönüştürüyorum" dedi.
 
Limonlar Çeşme'den, Enginarlar Urla'dan...
 
Butik ve Yöresel Üreticiyi Desteklemeye Özen Gösteriyorum...
Ürünlerin tazeliğine ve yerli olmasına ayrıca önem verdiklerinden bahseden Berkay Dizdar, 4 mevsime özel menü oluşturduklarını ifade etti. Dizdar, "Ürünlerimi taze ve yerinden temin ediyorum. Yeşillikleri Gürsu'da bir çiftçiden, peynirleri Balıkesir'de bir üreticiden, limonu Çeşme'den, enginarı Urla'dan getiriyorum. Alkollü ve alkolsüz içecek menümüzü de, ev yapımı tarifler ile üretim yapan yerli markaların ürünlerinden oluşturuyoruz. 
 
Butik ve yöresel üreticiyi desteklemeye özen gösteriyorum" şeklinde konuştu. Öte yandan, ekmekleri de özel tarifleri ile kendi mutfaklarında pişirdiklerini söyleyen Dizdar, fesleğenli, bezelyeli, balkabaklı, şaraplı ekmeklerimizi hem restoran içinde müşterilerimize ikram ediyor hem de satışını gerçekleştiriyoruz" bilgisini verdi.
 
"Herkesin Bildiği Ama Bir Araya Getirmekten Çekindiği Lezzet Uyumlarını Keşfediyoruz"
 
Bursa'da mutfak sektörünün ağırlıklı kebap, kendin pişir-ye ve balık kültürü ile öne çıktığına vurgu yapan Berkay Dizdar, "Bursalıların da bu sebeple yeni tatlara ön yargılı olduğunu gözlemliyorum. Bacari Bistro'da, aslında herkesin bildiği ama bir araya getirmekten çekindiği lezzet uyumlarını keşfediyoruz. Tatlı-acı, tatlı-ekşi, acı-ekşi tatları aynı tabakta eşsiz bir lezzetle sunabiliyoruz. Bursa'da bu konseptte mutfağa sahip başka bir restoran yok. 
 
Ancak Bursa'da gastronomi açısından zengin daha fazla mutfağın olmasının, sektörde tatlı bir rekabet yaratacağı kanısındayım" dedi. Yemek yemek için seyahat etme kültürünün Türkiye'de son birkaç yıldır gelişmeye başladığından da bahseden Dizdar, Bursa gastronomisinin zenginliğine dikkati çekti.
 
Öte yandan 'tadım alanı' ve 'keyif alanı' olarak da hizmet verdiklerini belirten Dizdar, müşterilerinin yemeğini yedikten sonra da keyifli vakit geçirebilecekleri, sohbet edebilecekleri bir işletme olduklarını söyledi. Dizdar; genç, dinamik, meraklı ve kadın ağırlıklı bir ekiple hizmet verdiklerinin de bilgisini verdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler