Konya Mutfağında 51 Ürün İle Coğrafi İşaret Lansmanı

Konya Mutfağında 51 Ürün İle Coğrafi İşaret Lansmanı

Konya gastronomisi için çok daha değerli çalışmalar yakın zamanda gerçekleştirilecek ve kentimiz hak ettiği noktaya gelecektir. Coğrafi işaret..

Konya Mutfağında 51 Ürün İle Coğrafi İşaret Lansmanı Yapıldı...
 
Doç. Dr. Yılmaz Seçim; Yöresel mutfaklarımızdan Konya Mutfağında 51 Farklı Ürün İle Coğrafi İşaret Lansmanı Gerçekleştirildi
 
Konya'yı Türkiye'nin yeni turizm yüzlerinden biri haline getireceğiz...
 
Konya Mutfağında 51 Ürün İle Coğrafi İşaret LansmanıKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Konya'yı ticaretten, sanayiden ve tarımdan aldığı gelirin çok daha fazlasını turizmden elde edebilecek şekilde hazır hale getirmek istediklerini bildirdi.
 
Ersoy, Ecdat Parkı'nda Coğrafi İşaretli Ürünler Lansmanı'nda yaptığı konuşmada, Konya'da Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi Temel Atma Töreni'ne katıldığını anımsattı.
 
Çatalhöyük'ün 9 bin 500 yıllık geçmişe sahip olduğunu, Anadolu tarihinde ve arkeolojisinde çok önemli yer tuttuğunu belirten Ersoy, ören yerinin yerleşik hayata en iyi örnekleri teşkil eden, Türkiye'nin en değerli hazinelerinden biri olduğu vurguladı.
 
"Konya'yı Artık Sadece Ticaret Ve Tarım Değil Turizm Şehri Olarak Da Anılmasını İstiyoruz"
 
Ersoy, Konya'da belediye ile kentin turizm potansiyelinin öne çıkarılması için çalıştıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
 
Konya Mutfağında 51 Ürün İle Coğrafi İşaret Lansmanı
"Konya'nın ticaretten, sanayiden ve tarımdan aldığı gelirin çok daha fazlasını turizmden elde edebilecek şekilde hazır hale getirmek istiyoruz çünkü ihtiyaç duyulan potansiyel fazlasıyla var. 
 
Sadece onu biraz daha parlatıp, gerekli altyapıyı oluşturup, Konya'nın artık sadece ticaret ve tarım değil, turizm şehri olarak da anılmasını istiyoruz. Bu bağlamda Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte birçok nokta tespit edildi. 
 
Şimdi onları çok hızlı şekilde hem alt hem de üstyapı olarak, restorasyon olarak belediyemizle hazırlıyoruz. 2023'e kadar Konya'yı tekrar turizmde marka bir şehir yapacağız."
 
"Konya'yı Türkiye'nin Yeni Turizm Yüzlerinden Biri Haline Getireceğiz"
 
Konya Mutfağında 51 Ürün İle Coğrafi İşaret Lansmanı
Ecdat Parkı'nda güzel bir sunumla karşılaştığını aktaran Ersoy, Konya'nın gastronomisinin çok ileri seviyede olduğunu belirtti.
Bakan Ersoy, Konya'ya has lezzetler olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"4 tanesi coğrafi işaret aldı, 6 tane de bugün alıyorsunuz. 51 tane başvurunuz var. İnşallah tamamına da alacaksınız. Turizm ve gastronomi şehri olmak, sadece coğrafi işaretler alarak olmuyor. 
 
Bunların yerinde test edilip tadılabileceği keyifli ortamların hazırlanması gerekiyor. Bu bağlamda sokak sağlıklaştırma çalışmaları olsun yeni caddeler olsun Konya Büyükşehir Belediyemiz çok ciddi hazırlıklar yapıyor. 
 
Onları inşallah çok kısa sürede hayata geçireceğiz. Gerçekten Konya'yı turizmin tamamlayıcısı olan gastronomisiyle birlikte tescilli bir şehir haline getirip, Türkiye'nin yeni turizm yüzlerinden biri haline getireceğiz diye düşünüyorum."
 
Doç. Dr.  Yılmaz SEÇİM yapmış olduğu açıklamada:
 
17.08.2021 tarihinde kültür ve turizm bakanımız sayın mehmet Ersoy, Konya Büyükşehir Belediye başkanımız sayın İbrahim Altay ve Konyalı bir çok kıymetli aşçının katılımları ecdat parkında Konya mutfağına ait 51 farklı ürün yaparak coğrafi işaret lansmanı gerçekleştirilmiştir. 
 
Konya gastronomisi için çok daha değerli çalışmalar yakın zamanda gerçekleştirilecek ve kentimiz hak ettiği noktaya gelecektir. Dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler