Tikfinik- Tikvenik

Tikfinik- Tikvenik

Yemek diyorum çünkü biz çocukluğumda bu böreği közlenmiş biberler eşliğinde öğün olarak yerdik, yanında sadece ayran olurdu. Közlenmiş çarliston biberleri tuz ve sarı..

Tikfinik- TikvenikTikfinik- Tikvenik
Şef Jülide Başkur
 
Şimdi sizinle, rahmetli Babaannemin yaptığı geleneksel bir yemeğimizi paylaşmak istiyorum.
 
Yemek diyorum çünkü biz çocukluğumda bu böreği közlenmiş biberler eşliğinde öğün olarak yerdik, yanında sadece ayran olurdu. Közlenmiş çarliston biberleri tuz ve sarımsak ile hafif ezer ve yanına bir tabakta masaya koyardı Babaannem. 
 
Aslında, Yunanistan’ın Karacaova Yöresine ait olan bu yemek ilk yiyenlere farklı gelebilir ama bizim aileye gelen gelin ve damatlar, bizden bile daha çok beğenerek yiyorlar. Mutlaka bu tarifi denemenizi öneriyorum ve hepinize lezzet dolu günler diliyorum.
 
En İyi Lezzetlerden Tikfinik- Tikvenik Kullanılan Malzemeler:
 
*     1 Adet Orta Boy Kara Kabak
*     1 Kg Un
*     4 Yumurta
*     1/2 Kg Süt
*     100 Gr Margarin
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
*     1 Yemek Kaşığı Şeker
*     Sıvı Yağ
 
Tikfinik- Tikvenik Yapılışı:
 
Tikfinik- Tikvenik Püre’nin Hazırlanışı:
 
1 adet kara kabak kabukları soyulup, dilimlenip haşlanır. Yumuşayınca sıkılarak çekmiş olduğu suyu süzülür. İçine, 4 yumurta, 100 gram eritilmiş margarin, 1/2 kg süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı toz şeker konulup el blendır ile püre haline getirilir.
 
Tikfinik- Tikvenik Hamurun Hazırlanması:
 
Tikfinik- Tikvenik
1 kg un’a 1 tatlı kaşığı tuz koyduktan sonra, gerektiği kadar su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayalım. Hamuru 15-20 dakika dinlendirdikten sonra 10 bezeye ayıralım. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp sıvı yağ ile yağlayıp üst üste beşerli iki grup halinde yağlı bir şekilde 20 dakika dinlendirelim. 
 
5’erlı grupları ister merdane ile ister elde 50 cm tepsi büyüklüğünde ve kenarlarından biraz sarkacak şekilde açalım. İkinci hamur gurubunu da açıp üst üste koyduktan sonra, hazırlamış olduğumuz kabak püresini hamurların üzerine dökelim. Kenarları hafif kıvırıp pizza kenarı görüntüsü verelim. 200 C de hamur kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler