Yöresel Mutfaklarda Kış Hazırlıklarından Salça Yapımı..

Yöresel Mutfaklarda Kış Hazırlıklarından Salça Yapımı..

Yaptığımız ev salçasını yemeklerde kullandığımız gibi kahvaltıda da açılısını yaparak sabah kahvaltısında bol bol tüketiyoruz. İşletmelerimi...

Yöresel Mutfaklarda Kış Hazrlıklarından Salça Yapımı BaşladıYöresel Mutfaklarda Kış Hazırlıklarından Salça Yapımı Başladı
 
Kapadokya’da girişimci kadınlar Kış Hazrlıklarından salça ve konserve yapımına başlandı. Fabrikasyon ürünleri tercih etmeyen ve gelenekleri sürdüren evlerde salça kazanları kaynıyor.
 
Alınan salçalık domatesler ile salçalık biberler temizlenip kesildikten sonra Kış Hazırlıklarından salça yapımında odun ateşinde en az yaklaşık 3-4 saat kaynatılarak salça haline getiriliyor. Ünlü aşçı Derya Arı, Kapadokya bölgesindeki işletmeler ve evlerde ev salçasının yemeklerde kullanıldığında hazır salçalardan daha da çok lezzet kattığını söyledi. Arı, şöyle konuştu:
 
“Salça yapımı zor ve zahmetli. Ateşin önünde saatlerce büyük tavalarda karıştırmak yorucu oluyor. Türkiyede Yöresel Mutfaklarda Salça yapıldıktan sonra yorgunluğumuzu unutuyoruz. Odun ateşinde büyük bakır tavalarda yapılan salçanın tadı bir başka güzel. 
 
Yaptığımız ev salçasını yemeklerde kullandığımız gibi kahvaltıda da açılısını yaparak sabah kahvaltısında bol bol tüketiyoruz. İşletmelerimize gelen yerli ve yabancı turistler Türk mutfağında Türk yemekleri birbirinden çok leziz olduğu memnuniyetlerini belirtmeleri bizi de ziyadesiyle daha çok mutlu oluyoruz."
 
 
 girişimci kadınlar, Kış Hazrlıkları,salçalık domates,Ünlü aşçı,Salça yapımı 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler