Bu Nefis Lezzeti Derebucak ’tan Başka Yerde Bulamazsınız

Bu Nefis Lezzeti Derebucak ’tan Başka Yerde Bulamazsınız

Derebucaklı aşçı Servet Çınar, Anadolu mutfağında soğanlı bulgur pilavının ilçeye ait bir çıtır lezzet olduğunu belirtirken, özellikle Avrupa’dan yöreye...

Bu Nefis Lezzeti Derebucak’tan Başka Yerde Bulamazsınız...
 
Derebucak’a özel lezzet yoğun ilgi görüyor...
 
Türkiyede yöresel mutfaklarımızdan Derebucak ilçesinde, yöreye has lezzetlerden olan ve  yemeklerle birlikte bulgur pilavı üzerinde servis edilen kızarmış soğan vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
 
Derebucaklı aşçı Servet Çınar, Anadolu mutfağında soğanlı bulgur pilavının ilçeye ait bir çıtır lezzet olduğunu belirtirken, özellikle Avrupa’dan yöreye gelen gurbetçiler ile bu lezzeti bilenlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. 
 
Köy soğanının ince ince doğrandıktan sonra ayçiçeği yağında yakmadan kıvamında pişirilmesinin ardından yiyenlerin tadına doyamadığı farklı bir lezzetin ortaya çıktığını anlatan Çınar, “Bu lezzeti Derebucak’tan başka yerde göremezsiniz. 
 
Köy soğanı sade yağda kızardıktan sonra altın sarısı bir renge dönüşür. Yöresel en iyi lezzetlerden bulgur pilavı ile ise yemesine doyum olmaz. Tadına bakmayan herkesin bu lezzetten tatmalarını tavsiye ediyoruz. Çok beğeneceklerdir. 
 
Derebucak, gurbetçi nüfusu ile bilinir. Yurtdışında yaşayan hemşerilerimiz ile ilçe dışında yaşayıp bu lezzeti bilen, tanıyanların Derebucak'a her gelişlerinde sofralarında görmek üzere aradığı bir lezzettir” şeklinde bilgiler verdi.  Öte yandan, soğanlı bulgur pilavı ilçede gerçekleştirilen etkinlik ve aktivitelerde de zaman zaman yemeklerle birlikte davetlilere ikram edilebiliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler