Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabı Mahkemelik Oldu...

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabı Mahkemelik Oldu...

Elde edilen gelir prestijli eserlerin basılması için kullanılacak. Emine Erdoğan'ın tanıtımını yaptığı 'tarif kitabı'nın maliyeti ortaya çıktı. Gastronomi ha..

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabı Mahkemelik Oldu...
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının, Türk mutfağının özgün niteliklerini tüm dünyada sunmak ve Türkiye'nin gastrodiplomasi faaliyetlerini yeni ve üst bir safhaya taşımak iddiasıyla yayımlandığı bildirildi.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşlarında, hakkında olumsuz algı yaratmak üzere haberler yayımlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" adlı eserin, Türk mutfağının zenginliklerinin ve beraberinde taşıdığı kültürel birikiminin yurt dışında tanıtımı amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının destekleriyle yayımlandığı ifade edildi.
 
Kitabın aynı zamanda Türk mutfağını tüm dünyada tanıtmak ve Türk mutfağının zenginliklerine dikkat çekmek üzere ilan edilen "Gastronomi Yılı" etkinliklerine ve 2022'de gerçekleştirilecek Türk Mutfağı Haftası'na destek olmak üzere yayıma hazırlandığı aktarılan açıklamada, yabancı dillerde yayımlanma hazırlıkları tamamlanmak üzere olan kitabın Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığınca satışa çıkarıldığı ve okurların ilgisine sunulduğu hatırlatıldı.
 

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabının Geliri Ne Olacak?

"Elde edilen gelir prestijli eserlerin basılması için kullanılacak"
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Kitabın yoğun ilgi gördüğüne, genel okur kitlesiyle birlikte Türkiye'nin kültürünün ve mutfağının tanıtımına yönelik faaliyetler yürüten özel işletmeler ve sivil toplum örgütlerince de yoğun biçimde talep edildiğine dikkat çekilen açıklamada, satıştan elde edilen gelirin, Bakanlığın Türk kültürü ve sanatının yurt içi ve yurt dışında tanıtımına yönelik yayımladığı prestij eserlerin basılması ve okurlara ulaştırılması için kullanılacağı bildirildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin önsöz yazarak ve tanıtımına katılarak destek verdiği bu eser, alanın en önde gelen akademisyenleri ve şefleri tarafından kaleme alınmıştır. Nitelikli metin ve görsel içeriğiyle dikkat çeken ve yayımlanmasının üzerinden geçen çok kısa süreye rağmen okurların ve uzmanların takdirini kazanan bu eser Türk mutfağı şeflerinin katkısı ile Türk mutfağının özgün niteliklerini tüm dünyada sunmak ve ülkemizin gastro diplomasi faaliyetlerini yeni ve üst bir safhaya taşımak iddiasıyla yayımlanmıştır."
 
Emine Erdoğan'ın tanıtımını yaptığı 'tarif kitabı'nın maliyeti ortaya çıktı
 
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, tanıtım toplantısına katıldığı "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” isimli kitabın devlet bütçesinden karşılandığı ortaya çıktı. Kitabın basım ve tanıtımı için harcanan para dudak uçuklattı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın tanıtım toplantısına katıldığı ve konuşma yaptığı “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” isimli kitabın basım ve tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesinden 1 milyon TL’ye yakın para harcandığı ortaya çıktı.
 
T24'den Eray Görgülü'nün haberine göre, “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabının basımı için 275 bin TL harcandığı, İstanbul Cam ve Billur Müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısı için de 700 bin TL’lik sözleşme imzalandığı öğrenildi. Böylece kitabın toplam maliyeti yaklaşık 1 milyon TL’yi bulmuş oldu.
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabı İçin İki Ayrı İhale Yapıldı...
 
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nca da desteklenen kitap projesi için basım ve tanıtıma yönelik iki ayrı ihale düzenlendi.
 
Kitabın basımı için yapılan ihale Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nce 3 Haziran 2021 tarihinde pazarlık yöntemi ile gerçekleştirildi. Bakanlık, üç matbaa firmasının teklif verdiği ihale sonucunda 8 Temmuz’da Ofset Filmcilik ve Matbaacılık isimli şirket ile 275 bin TL’lik sözleşme imzaladı.
 
Genel Müdürlük, 27 Ağustos’ta da fuar ve festivallerde de tanıtım organizasyonuna yönelik bir ihale açtı. Yine aynı şekilde pazarlık yönteminin kullanıldığı ihalenin yaklaşık maliyeti 789 bin 250 TL olarak hesaplandı. İhale sonucunda 1 Eylül’de Pera Etkinlik isimli şirketle 700 bin TL’lik sözleşme imzalandı.
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabının Geliri Ne Olacak?
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabı için 1 milyona yakın para harcanan Emine Erdoğan hakkında suç duyurusu...
 
HKP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. 
 
Emine Erdoğan’ın “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabının basımı için 275 bin TL harcandığı, İstanbul Cam ve Billur Müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısı için de 700 bin TL’lik sözleşme imzalandığı öğrenildi. Böylece kitabın toplam maliyeti için Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesinden 1 milyon TL’ye yakın para harcandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçti.
 
HKP avukatları, Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcıları, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyeleri, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Ali Odabaş, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
“Görevi Kötüye Kullanma, Nüfuz Ticareti” Suçlaması...
 
HKP avukatları şüphelilerin, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Nüfuz Ticareti” suçlarını işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
 
Dilekçede, “Cumhurbaşkanlığı Makamında oturan AKP Genel Başkanı’nın eşi olmaktan başka hiçbir sıfatı olmayan ve suç duyurumuzun şüphelileri arasında yer alan Emine Erdoğan’ın yazdığı iddia edilen, özgün bir yönünün olup olmadığı belli olmayan kitabın tanıtımı, basımı ve dağıtımı için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yüz binlerce lira harcanabilmektedir” denildi.
 
HKP avukatları dilekçede şu beş soruyu sordu:
 
1- Kitap özgün müdür?
 
2- Özgünlüğü konusunda, gerek Türk Tarihi, gerek geleneksel Türk Yemekleri konusunda uzman olan kişilerin görüşlerine başvurulmuş mudur?
 
3- Bu kitap; millî, manevî, tarihî, kültürel ve turistik değerleri araştırmaya, geliştirmeye, korumaya, yaşatmaya, millî bütünlüğün güçlenmesine ve ekonomik gelişmeye katkıda bulunmaya hizmet edecek bir kitap mıdır?
 
4- Böylesine soru işaretlerinin olduğu bir kitabın basımı için 275 bin TL, tanıtımı için 700 bin TL paranın aktarılması hangi ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır?
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabının Geliri Ne Olacak?
5- Asgari ücretin 2.825 TL 90 Kuruş, açlık sınırının 2.926 TL 72 Kuruş olduğu gerçeği gün gibi ortadayken, her şeyiyle tartışmalı bir kitap için Devletin bir Bakanlığı tarafından 345 Asgari Ücretlinin toplam aylık geliri kadar bir kaynağın aktarılması ne kadar hakkaniyetlidir?
 
HKP avukatları dilekçede yer alan şüpheliler hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını talep etti.
 
Hangi Ahlaka Sığar?
 
Suç duyurusuna ilişkin HKP MYK Üyesi Adnan Okur açıklama yaptı. Okur, Emine Erdoğan’ın kitabının basımı ve tanıtımı için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 975 bin TL verilmesini peşkeş olarak adlandırdı. 
 
Okur açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
 
"Özgün olup olmadığı belli olmayan, bütün süreçleriyle tartışmalı bir kitap için, Kültür ve Turizm Bakanlığının 345 Asgari Ücretlinin toplam aylık geliri kadar bir kaynağı heba etmesi ne kadar hakkaniyetlidir? Ne kadar doğrudur? Ne kadar adaletlidir? Ne kadar dürüstlüktür? Halkın parası bu kadar rahat nasıl çarçur edilebiliyor? Aynı içerikte yüzlerce yazılmış kitap varken, Emine Erdoğan “yazdı” diye bir kitaba yüz binlerce lira akıtmak hangi Ahlaka sığar?
 
Halkın Kurtuluş Partisi olarak bu vurgunlara, bu adaletsizliklere, Kamunun kaynaklarının heba edilmesine sessiz kalamazdık. İnsanlarımız geçim sıkıntısı çekerken, işsizlik almış başını gitmişken, insanlarımız bilimsel olarak yeterli gıdasını alamazken, Halkımızla dalga geçer gibi “Lezzet dünyasında kendini ön sıralara yerleştirenlerin, tüm dünyanın kalplerini kazandıkları aşikârdır” diyen, kendi halkının kalbini, sevgisini kazanmak gibi bir derdi olmayan birinin yazdığı iddia edilen kitap için paraların saçılmasını içimize sindiremezdik.
 
Kayıt Altına Aldırdık...
 
Başta Kültür ve Turizm Bakanı olmak üzere Bakanlık yetkilileri hakkında görevi kötüye kullanmak, Emine Erdoğan hakkında da Kamu görevlisi üzerinde nüfuz sahibi olduğundan bahisle kendine menfaat temin etmek suçlarını işledikleri için suç duyurusunda bulunduk. HKP olarak AKP’gillerin bu suçunu da kayıt altına aldırdık.
 
Bu devran hukuktan, adaletten, halktan yana döndüğünde, emri vicdanından ve hukuktan alan hâkimler ve savcılar ayrıca bir iddianame hazırlamak durumunda kalmayacaklar. O günler geldiğinde suç duyurularımız kayıtlardan çıkarılacak, AKP’gillerin yüzlerine okunacak iddianameye dönüşecekler.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler