Tatlı Ne Zaman Yenir?

Tatlı Ne Zaman Yenir?

Son zamanlarda sağlıklı beslenme açısından en önemli sorulardan biri tatlı ne zaman yenir? tatlı yemekten önce'mi yenir, yoksa yemek ten sonramı yada yemek bittikten..

Tatlı Ne Zaman Yenir?
 
Son zamanlarda sağlıklı beslenme açısından en önemli sorulardan biri tatlı ne zaman yenir? tatlı yemekten önce'mi yenir, yoksa yemek ten sonramı yada yemek bittikten ne kadar zaman sonra yenir? Türkiye gastronomi haberlerinde kaynak olarak kabul ettiğimiz Milliyet'in haberine göre;
 
Yemekten sonra tatlı yemek sağlıklı mı? Tatlının üzerine su içilirmi?
 
Tatlının her zaman yemekten sonra yenmesi gerektiğini düşünürüz. Peki, bu ne kadar doğru? Ünlü Türk mutfağı şeflerinden Pasta Şefi Didar Yanar, vazgeçemediğimiz tatlıları tüketmemiz gereken en doğru zaman hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...
 
Yemek sonrası yenilen tatlı insülin şeker moleküllerinin yağa dönüşümünü sağlar. Früktozun yağa dönüşmesinden çok daha kolaydır. O yüzden yemek sonrası mümkünse bir süre şekerli şeyler tüketilmemelidir.
 
Tatlı yemek sıralamasında ilk önce yerini almalıdır hatta tatlı yoksa önce salata ile başlamalısınız. Tatlı ana yemekten önce yenirse kilo aldırmaz.
 
Yemeğe tatlı ile başlamanın iştah kestiği bu sebepten dolayı da fazla yemek yenmediği kanıtlanmıştır. Tatlının (özellikle osmanlı ve Türk tatlıları) önceden yenmesi beyinin yeterli glikoz aldığı sinyallerini göndererek kişinin kendini tok hissettiği deneylerle kanıtlanmıştır. 
 
Tatlı Ne Zaman Yenir?
Ana yemeğin sonunda yendiğinde ise beynin glikoz limitinin dolduğunu anlamasının zaman aldığı gözlenmiştir.
 
Peki, ya meyve yemekten ne kadar sonra yenmeli? Yemekten önce meyve yemek ne kadar sağlıklı?
 
Yemek sonrası meyve tüketmek ne kadar sağlıklı? sorusunun cevabı tatlı ile eş değer olarak gözükür. Meyvenin de içinde früktoz şekeri olduğu için onun yağa dönüşmesi daha kolaydır.
 
Yemek sonrası tatlı tüketmek yerine bol su içerek daha sağlıklı bir tercihte bulunabilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler