Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Baharatlar...

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Baharatlar...

Zerdeçal alzheimer riskini önlüyor, hastalıklara karşı doğal şifa, zencefilin tedavi edici özelliğine değinen uzman diyetisyen, soğuk algınlığına karşı doğal çözüm.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Baharatlar Nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri olarak yapmış olduğumuz araştırmalarda Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Baharatlar hakkında sn. Uz. Dyt. E. Tuğba Kumaş'ın faydalı açıklamalarını haber 365 kaynaklarında bulduk. Şifa baharatlar hakkındaki makaleyi kaynak göstererek Türk aşçı haberleri takipçileri ile paylaşmak istedik...
 
Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması Kovid-19 dahil tüm hastalıklar için anahtar bir rol oynamaktadır. Vücut direncinin güçlendirilmesinde sağlıklı beslenme ve doğru gıda seçimi önem taşımaktadır. Baharatlar da aslında besinler kadar bağışıklığı desteklemektedir. Uz. Dyt. E. Tuğba Kumaş, baharatların sağlığa faydaları hakkında önemli bilgiler verdi. 
 
Bağışıklığı Güçlendiren Baharatlar...
 
Vücut direncini artıran, bağışıklığı güçlendiren baharatların faydaları hakkında konuşan Uz. Dyt. E. Tuğba Kumaş önemli noktaların altını çizdi. Zerdeçal, zencefil, kekik, nane, karanfil ve kırmızıbiberin faydalarını dile getiren uzman isim baharat tüketiminin önemini vurguladı. 
 
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Baharatlardan "Zerdeçal" Alzheimer Riskini Önlüyor!
 
Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin bir baharat olan zerdeçal, A vitamini, E vitamini, C vitamini ve B grubu vitaminleri içermektedir. Antioksidan, antiviral ve antienflamatuar özelliği bulunan zerdeçal bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir. Baharat çeşitlerinden Zerdeçal içerdiği kurkumin polifenolü dolayısıyla çeşitli kanserler, antilipidemi, Parkinson hastalığı, mide bağırsak sistemi problemleri, Alzheimer, diyabet, obezite, Multiple skleroz gibi sağlık problemlerinde tedavici edici bir etkiye sahiptir.
 
Hastalıklara Karşı Doğal Şifa!
 
Baharatların faydaları hakkında konuşan uzman isim, zencefil için şöyle dedi: ''Zencefil, C vitamini, magnezyum, kalsiyum, potasyum, sodyum ve fosfor içerir. Yapılan deneysel araştırmalarda zencefilin sahip olduğu antioksidan etkilerin standart antioksidan maddelerle karşılaştırılabilecek kadar yüksek olduğu tespit edilmiştir. İçerdiği C vitamini ile bağışıklığı desteklemektedir.'' 
 
Zencefilin tedavi edici özelliğine değinen uzman diyetisyen şunları kaydetti: 
 
Zencefil soğuk algınlığını önler ve tedavisinde yardımcıdır. Balgam söktürücüdür ve öksürüğe iyi gelir. Soğuk algınlığı ve grip mevsiminde hastalıklara karşı koruyucu olarak da tüketilebilir. Antioksidan etkileri sayesinde bağışıklık sisteminde bir çeper görevi görebildiği, kansere karşı koruyucu olduğu ve yaşlanmayı azaltıcı etkilerinin olduğunu yapılan çalışmalarda gözlenmiştir. Tip 2 diyabetik hastalarda insülin direncini düzenleyerek hastalarda olumlu sonuçlar sağlamıştır.''
 
Soğuk Algınlığına Karşı Doğal Çözüm
 
Kekiğin aromatik bir bitki olduğunu ve dünya mutfaklarında sık sık kullanıldığını söyleyen Kumaş, Kekik tıbbi bir bitki olarak da ön plana çıkmaktadır. Kekik zengin bir lif, kalsiyum, demir, manganez ve A, B6 ve C vitaminleri kaynağıdır. 
 
Güçlü bir anti bakteriyel ve iltihap önleyicidir ve bu özellikleriyle bağışıklık sistemini desteklemektedir. Özellikle grip, bronşit, boğaz ağrısı, öksürük ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları hastalıklarında fayda sağlamaktadır'' diyerek kekiğin önemini vurguladı.
 
Enfeksiyonları Önlüyor!
 
Nanenin anti-mikrobiyal bir etki gösterdiğini söyleyen Kumaş, ''Nane, Manganez, A ve C vitaminin çok iyi bir kaynağıdır. Aynı zamanda folat, demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum, omega 3 yağları ve B2 vitaminlerinden zengindir. A ve C vitaminlerini bolca içeren nane, kuru veya yaş hali ile bağışıklık dostudur. Enfeksiyon giderici etkiye sahip olan nane çayı ile kış mevsimi sağlıklı ve verimli şekilde geçirilebilir'' diye vurguladı.
 
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Baharatlar Doğal Ağrı Kesici!
 
Karanfilin A, K, E, B6 vitaminleri ile kalsiyum, manganez, potasyum ve sodyum mineralleri bakımından zengin olduğunun altını çizen uzman, ''Karanfilin antioksidan gücü yüksektir ve çok iyi bir ağrı kesici, bakteri ve iltihap önleyicidir. İçeriğinde ki K ve C vitaminleri bağışıklık sisteminin desteklenmesinde rol oynar. Vücut direncini düştüğü soğuk havalarda karanfil tüketmek, birçok mevsimsel rahatsızlığa karşı koruma sağlar'' diye belirtti.
 
Kırmızıbiber Bağışıklığı Güçlendiriyor!
 
Bağışıklık sistemini güçlendiren baharatları sıralayan Uz. Dyt. E. Tuğba Kumaş açıklamasını sonlandırırken şu ifadelere yer verdi: Kırmızıbiber, diyetsel antioksidanların en büyük kaynaklarından biridir. Kırmızıbiber aynı zamanda doğal bir anti bakteriyel ajan olarak kullanılmaktadır. Kırmızı biber bu özellikleriyle bağışıklığı destekler ve güçlendirir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler