Karacadağ Pirincinin Özellikleri Nelerdir?

Karacadağ Pirincinin Özellikleri Nelerdir?

Karacadağ pirincinin özellikleri nelerdir? Karacadağ pirinci ne kadar su çeker? Karacadağ pirinci nerede yetişir? Karacadağ padişah pirinci nerenin? Ne zaman çıkar..

Karacadağ pirinci hakkında internette en çok sorulan sorular nelerdir? Karacadağ pirincinin özellikleri nelerdir? Karacadağ pirinci ne kadar su çeker? Karacadağ pirinci nerede yetişir?  Karacadağ padişah pirinci nerenin? Karacadağ pirinci ne zaman çıkar? Karacadağ pirinci gluten içerir mi? Karacadağ pirinci sağlıklı mı?
 
Türkiye gastronomi haritamızda coğrafi işaretlerimizden Karacadağ pirincinin özellikleri nelerdir?
 
Karacadağ pirinci ne kadar su çeker?
 
Karacadağ pirincini diğer pirinçlerden ayıran en belirgin özelliğinin pişirme esnasında 1 bardak pirince 3 bardak suyun katılması olduğunu ifade eden Avcı, diğer pirinç türlerinde ise 1 bardak pirince 1 bardak su eklendiğini dile getirdi.
 
Türkiye gastronomi turizminde de sıkça rastladığımız Karacadağ pirinci nerede yetişir?
 
Karacadağ pirinci nerede yetişir? Şanlıurfa iline bağlı Siverek ilçenin Karacadağ eteklerinde yetişmektedir.
 
Karacadağ padişah pirinci nerenin?
 
Şanlıurfa. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğal kaynak suyuyla yetiştirilen, rengi, aroması ve lezzetiyle bölge halkının damak tadına hitap eden Karacadağ pirincinde hasat başladı.
 
Karacadağ pirinci ne zaman çıkar?
 
Her sene mayıs ayında genellikle Karacadağ'ın eteklerindeki taşlık alanlara ekilen Karacadağ pirinci kış aylarında Karacadağ'a yağan karın erimesiyle beslenen derelerden gelen suyla sulanıyor.
 
Karacadağ pirinci sağlıklı mı?
 
Özellikle protein, vitamin ve enzim yönünden Karacadağ pirinci diğer pirinçlere göre daha zengindir. Tane bünyesindeki yüksek protein ve yüksek nişasta ürünü bu pirinci lezzetli kılmaktadır. Bu çeltik pişme esnasında içerdiği uçucu yağ asitleri nedeniyle de aromatik özellik taşımaktadır.
 
Karacadağ pirinci gluten içerir mi?
 
Pirinçler arasında en yüksek bitkisel protein içeren pirinç türlerinden biri olduğu ve bitkinin doğal yapısında gluten bulunmadığı için hem bağırsak sistemini destekleyicidir, hem de tariflere lezzet katan aromasindan dolayi damak tadınıza hitap etmektedir.
 
Özellikle protein, vitamin ve enzim yönünden Karacadağ pirinci diğer pirinçlere göre daha zengindir. Tane bünyesindeki yüksek protein ve yüksek nişasta ürünü bu pirinci lezzetli kılmaktadır. Bu çeltik pişme esnasında içerdiği uçucu yağ asitleri nedeniyle de aromatik özellik taşımaktadır.
 
Karacadağ ülkemizde Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinin sınırında yer alan sönmüş bir volkanik dağımızdır.
 
Volkanik bölgeler uzun vadede yeryüzünün en verimli tarım alanlarına dönüşmeleri ile bilinir. O bölgelerde yetiştirilen ürünlerin mineral içerikleri de diğer bölgelere göre daha fazla olur. Volkanik topraklar dünyanın yaklaşık %1’lik bir kısmını oluşturur ama %10’luk bir nüfusu besler. 
 
Ülkemiz de Karacadağ’a özel kıymetli yerli pirinci ile işte bu şanslı %1’in içindedir...
 
Karacadağ pirinci besin değeri hem de yetiştirildiği yerin coğrafi özellikleri sebebiyle ülkemizin en özel tarım ürünlerinden biridir. Ayrica Karacadağ pirinci sadece yeraltı kaynak suları ve erimiş kar suları ile doğal olarak sulandığı için hem tertemiz bir içerik ile sulanmış olur hem de ekstra su tüketimi ile doğal kaynakları tüketmez.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler